Het Gruffalo geluidenboek

Coverafbeelding van: Het Gruffalo geluidenboek

Trefwoord(en)
klassiekers
geluiden

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

‘De Gruffalo’, voor het eerst verschenen in 1999, is inmiddels een klassieker geworden. Er zijn verschillende edities van verschenen in verschillende vormen en met verschillende spelelementen (puzzel, magneten) en er is ook een Gruffalo-website.
Nu is er deze speelse versie met realistische, herkenbare geluiden.
Op deze stevige kartonversie, heb je aan de rechterkant 10 indrukbare prenten met achter elke prent een ander geluid: een giechelende muis, een sissende slang, een grommende gruffalo, een schrikkende kikker, rinkelende stapjes in het bos, …
Aan de linkerkant lees je het verhaal en zie je de prenten. Bij de zinnen staat vaak een prent van een geluidentoets. Druk die toets in en hoor het geluid dat bij de zin past. Zo breng je (geluids)leven in het verhaal. Een concept dat niet nieuw en origineel is, maar wel leuk voor klein en groot. Achteraan heb je nog 2 spelpagina’s: op de ene raad je het juiste plaatje bij het juiste geluid. En op de andere pagina boots je het geluid na van een poes, van een koe, van een ezel, … Fantasieloze spelen die niet voor echt veel animo zullen zorgen. Maar geen nood, dat zal het boek met de geluiden wel doen.

Eric Vanthillo - december 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Julia Donaldson   

Illustrator
Axel Scheffler   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2013

ISBN
9789047705949

Aantal pagina's
30

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
L.M. Niskos