Het grote voorleesboek voor kleuters

Coverafbeelding van: Het grote voorleesboek voor kleuters

Trefwoord(en)
korte verhalen
humor
ondeugend

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

Deze bundel is eerder verschenen (in 2004) onder de titel ‘Het grote boek voor de kleuters’. Maar het heeft nog niets van zijn humor en aantrekkelijkheid verloren. Het bevat een bonte mengeling van grappige voorleesverhalen. Twee verhalen worden vervolgd doorheen het boek, afgewisseld met heel wat kortere verhalen tussendoor. Zo is er het verhaal van de koning die zijn kroon kwijt is. Hij mag van de koningin pas weer in het paleis binnen als hij zijn kroon gevonden heeft. Vooraleer dat gebeurt maakt de koning heel wat mee. En er is ook het verhaal van Meneer Hobbema, die denkt dat er een baby in zijn buik groeit omdat die zo dik geworden is. Naast deze vervolgverhalen krijg je heel wat avonturen te lezen van de twee ondernemende kleuters Koen en Lot, de twee ondeugende ‘ettertjes’ en de drie ondernemende kleine jongetjes. Maar ook de hilarische belevenissen van het mannenkoor, 40 mannen die allemaal samen naar de tandarts gaan, of schoenen gaan kopen, of willen trouwen. En dan is er nog Flip het feestvarken, dat steeds denkt dat hij zijn vrienden te slim af is, maar die hebben hem altijd door omdat ze hem zo goed kennen.

De verhalen zijn vlot geschreven en prettig om voor te lezen. De belevenissen van de verschillende kleuters in dit boek sluiten mooi aan bij de leefwereld van de luisteraars. Ze zijn heel toegankelijk en herkenbaar, maar vooral erg grappig. En hopelijk brengen bepaalde verhalen die luisteraars niet op het idee om dit zelf ook eens te proberen.
De verhalen over het mannenkoor zijn hilarisch. Ook de belevenissen van de koning en meneer Hobbema zijn erg grappig.
Elk verhaal kreeg ook 1 of meerdere speelse illustraties, die de vrolijkheid van de verhalen uitstralen. Kortom, een fijn voorleesboek vol warme en gezellige verhalen.

Mik Ghys - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Busser   
Ron Schröder   

Illustrator
Dagmar Stam

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2023

ISBN
9789000390663

Aantal pagina's
128

Prijs
€15,00