Het grote voorleesboek van Vos en Haas

Coverafbeelding van: Het grote voorleesboek van Vos en Haas

Trefwoord(en)
dieren
samen
vriendschap
koeken

Genre
voorleesboek

Vanaf
3 jaar

In 1989 schreef Vanden Heede en illustreerde Tjong-Khing het eerste boek over Vos en Haas. Ondertussen, meer dan 20 jaar en heel wat ‘Vos en Haas’-boeken later, blijven zij nog steeds vele kinderen boeien en inspireren.
In dit grote voorleesboek vind je 4 eerder gepubliceerde verhalen terug: ‘Een buur voor Vos en Haas’ (2006), ‘Op zoek naar koek’ (2006), ‘Het feest van Uil’ (2008) en ‘Blauw is saai’ (2008). De eerste drie verhalen verschenen ook al gebundeld in het grote kartonboek ‘Het grote boek van Vos, Haas en Uil’.
Vanden Heede speelt met taal en construeert heldere verhalen waarin herhaling en variatie jonge kinderen verleiden tot een grote ‘leesgraagheid’. De herkenbare personages (“want dieren zijn precies als mensen”) komen steeds weer terug in nieuwe situaties. Conflict, humor, spanning, het is allemaal gedoseerd aanwezig.
De prenten van Tjong-Khing komen op dit grote formaat helemaal tot hun recht. Hij benut en vult de grote ruimtes met vele details die prettig zijn om te ontdekken. Zijn prenten vullen ook goed de verhalen aan en voegen er subtiel elementen aan toe.
Deze dikke bundel zorgt voor vele uren (voor)lees- en kijkplezier, voor zowel volwassenen als kinderen.

Eric Vanthillo - december 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2013

ISBN
9789401412193

Aantal pagina's
74

Prijs
€19,99