Het grote voorleesboek over verdwenen sokken

aanrader Coverafbeelding van: Het grote voorleesboek over verdwenen sokken

Trefwoord(en)
humor
voorlezen
sokken
avontuur

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

Verrassing troef in deze bijzonder originele voorleesbundel. Je valt van de ene verbazing in de andere en de vele verhalen gaan nooit vervelen. Integendeel! Na elk verhaal kijk je reikhalzend uit naar het volgende.
Tegelijkertijd is het geheel erg herkenbaar. Want wie is nog nooit geconfronteerd geweest met dat mysterieuze raadsel van al die ‘eenzame’ sokken in de was?…
In deze bundel wordt dat mysterie opgelost. Met veel fantasie en nog meer humor.
Mama en Bee zijn ten einde raad met al die verloren sokken en roepen de hulp in van de loodgieter. Na vele pogingen ontdekt hij onder de wasmachine een gat in de vloer. Dé plek waarin al die ‘single’-sokken verdwijnen…
En dan volgen er 10 verhalen, voor elke sok 1 verhaal.
De uiterst elegante, gitzwarte, zijden sok van papa voelde zich niet thuis in de mand met vuile was naast dat onfrisse hemd enzo. Hij trok de wijde wereld in en werd na een geslaagde auditie met zijn welgemeende monoloog een grote, wereldberoemde ster. De marineblauwe linkersok die altijd vol energie zat, belandde via een riooldeksel tussen 2 betogingen in. Hij nam het heft in eigen handen en werd zo een nieuwe politieke leider. De zachte, veelkleurige Italiaanse sok van pure angorawol die haar partner miste, lag ergens verloren in de wasmand en glipte ongelukkig weg de wijde wereld in. Zij kwam in een kleurrijk stadspark terecht waar zij een koning ontmoette die na veel ongelukken een zwerver was geworden. Beiden vonden elkaar en een gelukkige afloop kon niet uitblijven. De witte rechtersok met rode stippen, die altijd druk en tegendraads was, vond het stilzitten maar niks en ontsnapte in het gat. De sok belandde in het ziekenhuis en bracht het tot ‘dokter Sok’. Enzovoort. …

Bij elk verhaal denk je: hoe verzint de auteur dit? Heerlijke kolder vol fantasie, gekoppeld aan spanning en herkenbaarheid. De verhalen zijn vlot geschreven en al even vlot vertaald.
De prenten vol kleur en sfeer vullen de tekst perfect aan. Zij illustreren niet enkel maar voegen er veel humor aan toe. Want met al die expressieve sokken vol beweging in die vele situaties kan je niet anders dan lachen en je amuseren.
Zoveel originele humor, herkenbaar en met de nodige spanning gebracht, waarin woord en beeld elkaar aanvullen en waarmee je uren zoet bent, dat kan je alleen maar ten zeerste aanraden!
Tegelijkertijd is één ding zeker, zoals vermeld op de achterflap: Na het lezen van deze verhalen zal je nooit meer op dezelfde manier naar je sokken kijken. Zelfs niet naar de meest verwassen sok… En zeker niet naar die ‘eenzame’ sokken!

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Justyna Bednarek

Illustrator
Daniel de Latour

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2020

ISBN
9789021423623

Aantal pagina's
158

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Pools

Originele titel
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek

Vertaler(s)
Jo Govaerts