Het grote taartenboek

aanrader Coverafbeelding van: Het grote taartenboek

Trefwoord(en)
taarten
verhalenbundel
recepten
dieren
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

In 2001 verscheen het ‘Taartenboek’, een bundel verhalen van Toon Tellegen met taartrecepten van Henja Schneider en illustraties van diverse illustratoren.
Nu is er deze nieuwe uitgave waarin de 14 verhalen en recepten uit dat boek aangevuld worden met nieuwe verhalen en recepten, passend verlucht met fijne illustraties van Marc Terstroet.

In een inleidend verhaal schrijft Tellegen over zijn liefste wens: op een middag in het begin van de zomer tussen al zijn dieren aan de oever van de rivier zitten, gewoon achterover leunen en niets bijzonders doen of zeggen of denken. Dan vliegen honderden taarten in alle kleuren, geuren en gewichten over. Ogen dicht en monden open, dat is alles wat ze doen. En op het einde van de dag zijn er alleen nog wat kruimels over op een paar kinnen. Was dit nu een wonder? Of de gewoonste dag van zijn leven? …
Na dit toonzettende verhaal volgen 25 (taart)verhalen en recepten.
Eekhoorn die op het einde van de herfst een taart wilde bakken die iedereen zou doen denken aan de lente, luchtig en licht. Zijn taart zweefde naar buiten tussen de bomen door en bleef hangen tussen de wolken. Tot verwondering van de andere dieren. Waarna het recept van ‘zwevende taart’ volgt.
De grauwe gans, die nog nooit zijn verjaardag gevierd had, wilde dat toch wel eens doen. Maar hoe? En waar haalde hij een taart vandaan? Het meer, de witte schuimkoppen, wier en zoet zand van de bodem brachten hem soelaas.
Enzovoort enzoverder.
De eekhoorn die elke dag weer een beukennotentaart bakte voor de mier op reis, de pad die een gevecht leverde met de mislukte taart, de gloeiworm die een kleine nachttaart bakte met vlammen die aan- en uitgingen tot plezier en discussie van zijn nachtvrienden, …

Dit boek is een waar feest! Verrassende en fijnzinnige verhalen wisselen elkaar af met originele recepten. De recepten zijn helder en duidelijk beschreven, de foto’s achteraan geven je een klaar beeld van het eindresultaat.
De fijne illustraties van Terstroet kloppen perfect bij de sfeer van de verhalen. Hij tekent met luchtige lijnen eenvoudige objecten (of delen ervan) die je verbeelding prikkelen.
Tot slot vind je achteraan nog een lijst van benodigdheden en basisrecepten. Vollediger kan het niet.
Dit lees-, kijk- en kookboek is af! Daarom is het zeker een aanrader voor groot en klein!

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Toon Tellegen

Illustrator
Marc Terstroet

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2016

ISBN
9789021403229

Aantal pagina's
152

Prijs
€19,99