Het grote reptielenboek

Coverafbeelding van: Het grote reptielenboek

Trefwoord(en)
reptielen
slangen

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In tien hoofdstukken krijgt de lezer informatie over reptielen. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleurband aan de zijkant van de pagina’s. Heel wat foto’s en illustraties vullen de teksten visueel aan. Soms vertelt de auteur een gebeurtenis uit haar eigen ervaring. Deze teksten staan in een ander lettertype en kleur. Ook een aantal weetjes staan in een ander en groter lettertype en in kleur.
Het laatste hoofdstuk bevat een quiz waarin de lezer zijn eigen kennis kan evalueren na het lezen van het boek. Op de laatste pagina legt de auteur uit waarom zij zo gefascineerd is door reptielen en wat haar missie is.

Dit boek in groot formaat geeft de lezer/kijker heel wat tekstuele en visuele informatie. De teksten uit de verschillende hoofdstukken lijken elkaar hier en daar te overlappen of informatie wordt herhaald.
Soms staat een louter informatieve tekst eveneens in een andere kleur. Wat verwarrend werkt voor de andere gekleurde teksten waarin de auteur haar eigen ervaringen verwoordt.
De teksten lezen vlot en zijn in een makkelijk begrijpbare taal geschreven.
Het wordt ook erg duidelijk dat de auteur zelf vooral interesse heeft in slangen. Die komen het meest uitgebreid aan bod.
De meeste reptielen komen niet in onze streken voor. In het voorlaatste hoofdstuk worden de reptielen dicht bij huis onder de aandacht gebracht. De lezer krijgt ook tips als hij/zij erop uit trekt om reptielen te spotten.
Mooi verzorgde uitgave met veel beeldmateriaal en informatie over reptielen.

Pol Van Damme - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Sterrin Smalbrugge   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2019

ISBN
9789024586110

Aantal pagina's
96

Prijs
€19,99