Het grote Rembrandt voorleesboek

Coverafbeelding van: Het grote Rembrandt voorleesboek

Trefwoord(en)
korte verhalen
schilderijen
beeldende kunst

Genre
voorleesboek

Vanaf
10 jaar

Naar aanleiding van het Rembrandt-jaar werden zeven jeugdauteurs gevraagd een verhaal te schrijven bij een aantal werken van deze schilder. Dat resulteerde in vierentwintig korte verhalen bij evenveel schilderijen, tekeningen of etsen. Elk verhaal staat op een dubbele pagina samen met een afbeelding van het schilderij, of een fragment ervan. Dan staat op de volgende pagina het hele schilderij afgebeeld.
Dit bijzonder verzorgd uitgegeven boek in groot formaat op glanzend wit papier geeft de lezer een inkijk in het werk van Rembrandt. De auteurs schreven telkens een eigen verhaal rond een bepaald schilderij.

De titel geeft wel aan dat het een voorleesboek is, maar de teksten zijn niet zo eenvoudig dat ze erg jonge lezers zullen aanspreken. De teksten richten zich duidelijk tot een al iets oudere doelgroep die de verhalen ook zelf kan lezen.
De verhalen zijn ook erg uiteenlopend omdat ze rond uiteenlopend werk van de kunstenaar zijn geschreven. Soms is het een verhaal, een verhaal in de ik-vorm waarbij de afbeelding zelf aan het woord is, maar evengoed is het een brief of een mijmering.
De verhalen zijn makkelijk leesbaar. Ze zorgen er ook voor dat de lezer de schilderijen aandachtiger gaat bekijken of bepaalde details zal ontdekken die op het eerste zicht niet direct opvielen.
Erg mooi en verzorgd boek met originele korte verhalen bij prachtig werk van deze kunstenaar.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - april 2019

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2019

ISBN
9789047626459

Aantal pagina's
68

Prijs
€22,99