Het grote mysterieboek

Coverafbeelding van: Het grote mysterieboek

Trefwoord(en)
codes
mysteries
raadsels

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Na een inleiding over de reden waarom de auteur dit boek schreef, volgen drie hoofdstukken waarin vreemde en raadselachtige gebeurtenissen worden beschreven. In het eerste hoofdstuk komen onkraakbare codes en onleesbare teksten aan bod. Het tweede hoofdstuk behandelt een aantal plaatsen op de aarde waar vreemde dingen gebeuren. In het derde hoofdstuk is er aandacht voor onvindbare schatten en andere mysteries. Een woordenlijst sluit het boek af.

In dit boek komen een aantal fascinerende maar onopgeloste zaken naar voren. Elk onderwerp wordt kort ingeleid met een tekst in blauwe letter. Waarna de auteur via een aantal stappen het raadsel, de code of het mysterie tracht te ontrafelen. Zij gebruikt ook veel schematische illustraties om dingen te verduidelijken. Heel regelmatig staat er een kort weetje op een paarse achtergrond.
De teksten staan in een vrij kleine letter maar lezen wel vlot en zijn makkelijk verstaanbaar. De woordenlijst achteraan is een extra hulpmiddel.
Boeiende lectuur waarbij de nieuwsgierigheid van jongeren geprikkeld wordt en hen aanzet om zich ook te verdiepen in deze – of andere – vreemde gebeurtenissen.

Pol Van Damme - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Arwen Kleyngeld   

Illustrator
Marijke Klompmaker   

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2019

ISBN
9789059569492

Aantal pagina's
112

Prijs
€16,99