Het grote Liselotje voorleesboek

Coverafbeelding van: Het grote Liselotje voorleesboek

Trefwoord(en)
prinsessen
koningen
humor

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

Deze bundel bevat 13 verhalen over Liselotje, een meisje dat woont in een paleisje. Ze maakt heel wat mee, wat telkens voor een grappig verhaal zorgt, want wat Liselotje doet, wil haar vader de koning ook doen. En hij is er meestal niet zo erg goed in. Wanneer Liselotje op een potje leert gaan, wil de koning dat ook. Maar bij hem loopt het toch nog mis. Hij is jaloers op de cadeautjes van Liselotje voor haar verjaardag, of op haar vriendje dat komt spelen. De koning wil ook overal mee naartoe: naar de speelzaal of uit logeren bij oma en opa. Ze vieren samen Pasen en Kerstmis. En het bezoek van de Sint is ook een hele belevenis.

Alle verhalen worden verteld op rijm en hebben een vrolijk ritme. Heel prettig om voor te lezen. Elk verhaal start ook met hetzelfde rijmpje, wat de herkenbaarheid verhoogt en een mooie inleiding is voor een nieuw avontuur. Liselotje is een vrolijk en levenslustig meisje, waarin veel kleuters zich kunnen herkennen. De koning zorgt voor een grappige noot, omdat hij zich als een kleuter gedraagt en daardoor ook heel herkenbaar is. Hij geeft elke keer een leuke twist aan het verhaal, dat steeds start met een alledaags gegeven. Af en toe moet de kordate koningin ingrijpen, wat perfect past in het leerproces van de koning. De illustraties zijn kleurrijk en speels, ze passen perfect in de leefwereld van deze grappige personages.
Deze verhalenbundel is niet alleen leuk om voor te lezen, beginnende lezers kunnen dit al snel zelf lezen. Plezier verzekerd.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Busser   
Ron Schröder   

Illustrator
Dagmar Stam

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2022

ISBN
9789000383580

Aantal pagina's
166

Prijs
€20,99