Het grote kunstspel

Coverafbeelding van: Het grote kunstspel

Trefwoord(en)
beeldende kunst
kwartet
spelen
informatie

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

Dit ‘grote kunstspel’ is een fraai ogende doos met daarin een boekje en 54 kunst-speelkaarten, in zijn geheel verzorgd en aantrekkelijk vormgegeven door Keppie & Keppie.
De doos vermeldt op de achterzijde “Lees alles wat je moet weten over de kunstgeschiedenis in dit interessante boek”. Dat is echter wat overdreven. Maar goed, los van promopraatjes is en blijft dit concept een boeiende verzameling beeldende kunst om over te lezen en om mee te spelen. Het geheel is chronologisch opgedeeld in 12 stromingen en 6 thema’s. Van elke stroming zijn er 4 kaarten en van elk thema 8. In totaal bevat deze doos dus 48 kunstkaarten met daarbovenop 5 bonuskaarten en 1 kaart met instructies. Elke kaart is mooi en overzichtelijk vormgegeven met het schilderij in het midden en daarrond tal van nuttige info. In het boek vind je terug wat er op de kaarten staat en hoe je het kwartetspel moet spelen. Plus vier variaties hoe je ook nog met de kaarten aan de slag kan gaan. Waarbij vaak je kennis van kunst wordt ingezet of waarbij je zelf een tentoonstelling organiseert. Deze variaties verruimen de spelmogelijkheden op een juiste wijze. Na een korte uitleg over de 12 stromingen en de 6 thema’s krijg je per pagina een heldere uitweiding van elke kaart en dus van elk schilderij. Achteraan krijg je nog een korte, verklarende woordenlijst en een overzichtelijk register per schilder.
Kortom, een schat aan informatie en een leuke aanzet om met kunst te spelen en spelenderwijs je kunstkennis bij te spijkeren. De korte tekstjes over de stromingen en de thema’s in het begin van het boek zijn te moeilijk voor het jonge doelpubliek, maar de teksten per werk, zowel op de kaarten als in het boek, zijn treffend, helder en begrijpbaar. Hier hebben de makers duidelijk rekening gehouden met het doelpubliek. Terwijl volwassenen ook nog genoeg kunnen opsteken want de keuze van artiesten is niet altijd voor de hand liggend. Sommige bekende kunstenaars mis je, maar met andere, minder gekende kunstenaars maak je hier beknopt kennis.
Een werk vol spelmogelijkheden dat verheldert, dat je verbeelding prikkelt en dat je nieuwsgierig maakt naar meer.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Susie Hodge   

Illustrator
Paul Burley

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2014

ISBN
9789401420495

Aantal pagina's
60

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
My big art show

Vertaler(s)
Lies Lavrijsen