Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen

Coverafbeelding van: Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen

Trefwoord(en)
koken
seizoenen

Genre
hobby

Vanaf
6 jaar

We kennen Rotraut Susanne Berner van o.a. haar bonte kijk- en zoekboeken die met veel fantasie de seizoenen volgen. Daarin steelt ze steeds de harten van haar publiek door vrolijke, innemende personages en al even vrolijke verhaallijntjes die je zelf ontdekt of fantaseert op basis van haar licht naïeve tekenstijl.
Haar personages zien we hier terug in een lijvig kookboek. Want ieder heeft wel zijn of haar lievelingsgerecht en bereidt het met veel liefde en plezier.
Na een korte inleiding, een uitgebreide inhoudstafel en nog wat handige tips voor alle koks (in spe), volgen de vele recepten, ingedeeld naar de vier seizoenen. Elk seizoen begint met een treffend vers op rijm en enkele illustraties die perfect de sfeer van het seizoen vatten. Daarna volgen de vele recepten, helder beschreven in stapsgewijze handelingen en voorzien van de nodige tips of lichte variaties. Tussendoor strooit de auteur rijkelijk leuke weetjes en verrassende feiten die gelinkt zijn aan het betreffende recept. De vele grote en kleine illustraties vol fantasie, verspreid over de pagina’s tussen de teksten door, verluchten het geheel en doen je vaak wegdromen. Want zij prikkelen in al hun eenvoud je verbeelding.
Om het geheel helemaal af te maken, vind je achteraan nog extra informatie hoe je zelf je recepten kan bundelen tot een kookboek, basisingrediënten die niet mogen ontbreken in je keuken, temperaturen, maten en gewichten, keukengerei en -hulpjes en de juiste handelingen ermee in stripvorm. En tot slot nog een alfabetische index van recepten, ingrediënten en kooktips.
Met dit uitgebreide en inspirerende kookboek zal het plezier in de keuken niet ontbreken!

Eric Vanthillo - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Dagmar van Cramm

Illustrator
Rotraut Susanne Berner

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2017

ISBN
9789401441308

Aantal pagina's
144

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Das grose Wimmel-Kochbuch: mit Rezepten für alle Jahreszeiten

Vertaler(s)
Christelle Bogaert