Het grote kabouterboek – feiten – fabels – gekke weetjes

Coverafbeelding van: Het grote kabouterboek – feiten – fabels – gekke weetjes

Trefwoord(en)
kabouters
leven
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De ‘grote’ grijnzende kabouter op de cover maakt je meteen duidelijk wat je in dit prentenboek mag verwachten: hilariteit, humor en de nodige dosis gekte. Het geheel toont zich als een (pseudo-)wetenschappelijk werk over kabouters, samengesteld ‘na vele uren wetenschappelijk onderzoek en jarenlang fantaseren’. Bedenk het en je vindt het erin terug: soorten kabouters (bos-, tuin- en huiskabouters) en hun anatomie, waar ze vandaan komen, hoe ze zich verplaatsen in de lucht – op het land – in het water, hun sportieve uitlaatkleppen, hun relatie met de kosmos en de daar wonende kosmobouters, wat zij doen in ons dagelijkse leven, hoe zij ons helpen maar ook hoe zij chaos en wanorde veroorzaken, hun rollen in sprookjes en in de kunst, en nog veel meer.
Een heleboel info, netjes verdeeld in aparte hoofdstukken en allemaal voorzien van dolkomische prenten. Een opbouw vind je er niet in terug. Het ene thema volgt het andere op zonder logische lijn. Vrije associatie voert hierbij de boventoon.
De teksten zijn eenvoudig, zij leiden je doorheen het boek en richten je aandacht op de prenten.
De prenten zijn telkens stuk voor stuk compilaties van kleinere afbeeldingen in één decor en omtrent 1 thema. Zo ontdek je elke keer weer nieuwe zaken en grasduin je in dit fantasierijke universum van ‘de kabouter’.
Goed voor uren ontdek-, verzin- en verbeeldingsplezier. Met regelmatig een niet te onderdrukken lachsalvo…

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Maciej Szymanowicz

Illustrator
Maciej Szymanowicz

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2020

ISBN
9789059247468

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Pools

Originele titel
Krasnoludki - Fakty Mithy Glupoty