Het grote boek vol persoonlijkheidstesten

Coverafbeelding van: Het grote boek vol persoonlijkheidstesten

Trefwoord(en)
psychologie
testen
identiteit
karakter

Genre
informatief

Vanaf
16 jaar

Vermoed jij dat sommige mensen om je heen psychopathische neigingen hebben? Of voel je jezelf soms een beetje psychopaat? Ben jij een leider of een volger? Hoe empathisch ben jij? Wat is voor jou de perfecte work-out? Wat is jouw rol binnen je familie? De bemiddelaar? De Benjamin? De clown?  Hoe neurotisch ben jij?  Stel dat je op ruimtereis mag vertrekken, welk soort astronaut ben jij dan? Een gezagvoerder? Een deelnemer? Het hoofd wetenschappelijk onderzoek? Wat is jouw kleurpersoonlijkheid? …
Op deze en nog veel meer vragen vind je in dit verhelderende boek mogelijke antwoorden door het ondergaan van niet minder dan 25 verschillende persoonlijkheidstesten.
Maar vrees niet, de auteur heeft niet de pretentie je ‘de hemel’ te beloven. Zij is realistisch en onderbouwt al wat zij schrijft. Daarom is dit geen werk als dertien in een dozijn, maar een boeiende trip op weg naar meer zelfkennis of kennis van je omgeving.
Starten doet zij met een heldere introductie over persoonlijkheidstesten en hoe ermee om te gaan. Zij situeert de testen in de tijd, waarbij ook Freud en Jung even om het hoekje komen kijken. En voor de meerwaardezoeker is er achteraan nog een gedetailleerde bronnenlijst – zowel boeken als online – en een al even gedetailleerde index met namen en begrippen.
Elke test bestaat uit 12 vragen met multiple choice antwoorden en wordt voorafgegaan door een korte, heldere inleiding en wat extra info over de test zelf. De resultaten vind je telkens meteen na de test.
Dit is dus een werkzaam en welkom boek vol boeiende info, goed voor uren spel-, ontdek- en verdiepingsplezier in jezelf en de personen om je heen.
De teksten zijn helder en vlot, je vindt meteen je weg doorheen al deze info en testen. En tegelijkertijd valt ook de speelse vormgeving op, die het geheel aantrekkelijk en uitnodigend maakt.

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Haulwen Nicholas   

Illustrator
Marije Wietsma-van der Veen

Uitgeverij
BBNC   


Jaartal
2020

ISBN
9789045326146

Aantal pagina's
144

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Book of Personality Tests

Vertaler(s)
Robbin Besselink