Het grote boek van mij

Coverafbeelding van: Het grote boek van mij

Trefwoord(en)
psychologie
zelfkennis
wereld
maatschappij
actie

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

Marjan Gerarts, psycholoog en ervaringsdeskundige met kinderen en jongeren in haar praktijk, verdiepte zich in haar vorige boek ‘Een boek vol gevoelens en 1 goudvis’ in emoties en hoe ermee om te gaan.
In dit boek legt zij de focus op zelfkennis en -aanvaarding. Met steeds het kernmotief in gedachten: ‘vertrouw op je buikgevoel, ontdek wat jou bijzonder maakt en kies voor wat bij jou past’.
Net als in haar vorige boek doet zij dat hier ook weer helder, direct, met een lichte humor en verrassende insteken en vooral met heel veel concrete doe-opdrachten.
Het geheel is overzichtelijk en logisch opgebouwd.
In een eerste deel – Ik en mezelf – brengt zij je in contact met je buikgevoel en leert zij je luisteren naar jezelf. Wat is jouw weg, welk is jouw tempo, …?
Daarna volgt een tweede deel – Ik en de ander – waarin zij je leert om te gaan met wat anderen van je denken.
Hierna volgt een derde deel – Ik en de wereld – waarin je leert om je open te stellen voor alle indrukken in de wereld die op je afkomen en ook hoe je daarin filtert en kalm blijft. Hoe verhoud jij jezelf tegenover die wereld en hoe kan jij die wereld beïnvloeden?
Een hele brok informatie en boeiende ontwikkelingsprocessen die je kan ondergaan via boeiende en heldere doe-opdrachten.
De tekst is op maat van het jonge doelpubliek, maar even goed geschikt voor ouderen en zelfs volwassenen. De opdrachten zijn meteen uitvoerbaar.
De illustraties geven het geheel een speels karakter. Julie Vangeel tekent en schildert kleurrijke figuren en situaties die herkenbaar zijn en tegelijkertijd je verbeelding prikkelen. Zij geven de nodige ‘lucht’ aan het geheel en zorgen ervoor dat dit boek niet zwaar op de hand ligt. Een heerlijk en dankbaar evenwicht.
Nele Reyniers van Studio Lannoo wist dit alles perfect vorm te geven, waardoor het geheel een aantrekkelijk lees- en werkboek is dat inzicht geeft en verheldert.

Eric Vanthillo - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marjan Gerarts   

Illustrator
Julie Vangeel   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401468923

Aantal pagina's
48

Prijs
€14,99