Het grote boek van Klein-Mannetje

Coverafbeelding van: Het grote boek van Klein-Mannetje

Trefwoord(en)
vriendschap
geluk
wonen

Genre
voorleesboek

Vanaf
3 jaar

Dit boek bundelt drie verhalen over Klein-Mannetje:

  1. Klein-Mannetje heeft geen huis, waarin Klein-Mannetje op zoek gaat naar een nieuw huis wanneer de schoendoos waarin hij woont door hevige regen vernield wordt. Vogel stelt voor om bij hem in de boom te wonen, Kikker vindt een lege jampot, Konijn nodigt hem uit in zijn hol. Uiteindelijk blijft hij in het huis van Vrouwtje wonen.
  2. Klein-Mannetje helpt een vriend. Kikker vindt een briefje met een hulpkreet in een lege fles. Samen met zijn vrienden gaat Klein-Mannetje op zoek naar vriend Konijn. Die blijkt zijn poot te hebben verstuikt tijdens zijn tocht om te gaan vissen.
  3. Klein-Mannetje vindt het geluk. Tijdens een wandeling vindt Klein-Mannetje een klavertjevier. Hij juicht en danst want hij heeft het geluk gevonden!

Prachtig geschreven en geïllustreerde verhalen over Klein-Mannetje. Soms zijn de tekeningen bijna paginagroot en op andere pagina’s staan ze in een kader als een schilderijtje. Stuk voor stuk pareltjes vol kleur en gevoel. Het zijn herkenbare thema’s over vriendschap, verhuizen, geluk, angst. Max Velthuijs is een meesterverteller in de fijngevoelige, poëtische, gevatte tekst en dialoog. Tegelijkertijd is hij ook een meester-illustrator met mooie prenten die niet alleen de tekst verbeelden maar ook de sfeer en het gevoel uit de verhalen perfect weergeven.

Hilde Umans - juni 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Max Velthuijs   

Illustrator
Max Velthuijs   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2015

ISBN
9789051164022

Aantal pagina's
84

Prijs
€18,95