Het grote boek over ditjes en datjes

Coverafbeelding van: Het grote boek over ditjes en datjes

Trefwoord(en)
woordenschat

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit ‘grote boek’ is echt wel groot. Dit grote formaat maakt het bekijken ervan dan ook indrukwekkend. Ook de illustraties in het boek zijn groot Sommige voorwerpen en dieren, zoals een dennenappel of een wesp, zijn sterk uitvergroot. Andere, zoals een vliegtuig of een regenboog, werden uiteraard verkleind.

Alle dieren of dingen in dit boek werden voorzien van hun benaming (zonder lidwoord erbij). Ze werden gegroepeerd rond een gezamenlijk gegeven: ‘dit gaat open’, ‘dat valt’, ‘dit heeft strepen’ of ‘dat is snel’. Zo kan je je ook verwonderen over wat een kikker, popcorn en een vlo gemeenschappelijk hebben. Of honing, een ontstopper en een naaktslak. Geen voor de hand liggende combinaties dus, wat het geheel aantrekkelijker maakt.
Het aanbod van illustraties per dubbele bladzijde is beperkt, zodat het kijken en benoemen rustig kan verlopen. Je hebt alle tijd om de voorwerpen en dieren te bekijken en er over te vertellen. De illustraties zijn knap uitgewerkt en lijken haast korrelige foto’s. Ze sluiten perfect aan bij de leefwereld van peuters en kleuters.
Een ‘groot’ kijkboek boordevol afbeeldingen van dieren en dingen.

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Bernadette Gervais

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401484985

Aantal pagina's
52

Prijs
€20,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Des trucs comme ci, des trucs comme ça

Vertaler(s)
Sylvia Vanden Heede