Het grote anti-verveel boek

Coverafbeelding van: Het grote anti-verveel boek

Trefwoord(en)
spelen
knutselen

Genre
hobby

Vanaf
3 jaar

Vervelen? Dat woord bestaat niet meer als je dit boek in huis hebt. Er staan maar liefst 250 spel- en knutselideeën in, verdeeld over de vier seizoenen. Voor alles begint krijg je wat tips. Over wat je best klaarligt voor er gekliederd wordt. En wat je allemaal kan verzamelen om te gebruiken bij de knutselideeën. Dat gaat dan van eierdoosjes en kartonnen dozen tot oude sokken. Allemaal prima knutselmateriaal. Daarna krijgen de begeleiders van de kinderen een overzicht van de ontwikkelingsfases van kinderen. Zo weet je wie wanneer wat kan spelen of knutselen. Heel belangrijk om geen frustraties te kweken als iets niet naar wens verloopt. Tot slot is er nog een handig overzicht van de materialen die je nodig hebt bij het knutselen, zoals scharen, lijm, koordjes, wol, klei, parels en nog veel meer.
Daarna is het zover: aan de slag. En je mag er zeker van zijn dat je voor elk moment van de dag, of voor eender welke plek, een geschikte activiteit vindt.
Alle ideeën bieden eerst een overzicht van het materiaal dat je nodig hebt. Daarna wordt in verschillende stappen uitgelegd wat er moet gebeuren om de activiteit te laten slagen. Of het nu het knutselen van een crazy katapult is of een zoektocht door de buurt, alles wordt duidelijk beschreven en uitgelegd. Een foto van het resultaat kan je zin doen krijgen om het zelf te proberen. Speelse illustraties verduidelijken de verschillende stappen. Of zorgen voor een uitnodigend plaatje.
Een praktisch spel-en knutselboek dat inspiratie biedt aan al wie kinderen op een leuke manier wil bezighouden.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sarah Devos   

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401469784

Aantal pagina's
237

Prijs
€17,99