Het Griezel Luisterboek

Coverafbeelding van: Het Griezel Luisterboek

Trefwoord(en)
griezelen
luisteren
verhalenbundel

Genre
luisterboek

Vanaf
8 jaar

‘Het Griezel Luisterboek’ biedt bijna zes uur luisterplezier met verhalen van niemand minder dan Roald Dahl. Het is een bundeling van griezelige kinderverhalen uit zijn oeuvre. De eerste cd bevat het verhaal van ‘De griezels’ over het gemene echtpaar meneer en mevrouw Griezel. Het verhaal van ‘De heksen’ wordt verteld in cd 2 en 3. Je geniet van het bekende, spannende verhaal over hoe een jongen en zijn oma het opnemen tegen de heksen. Nadat je dat verhaal hebt gehoord, zie je overal heksen om je heen! Cd 4 bevat de rijmboeken ‘Rotbeesten’ en ‘Gruwelijke rijmen’. De eerste gaat over op het eerste zicht normale dieren maar die je na Dahls fantasie toch wel anders bekijkt. De tweede is een vrije interpretatie van klassieke sprookjes. Verwacht je maar niet aan een braaf Roodkapje… Cd 5 vertelt over ‘De reuzenkrokodil’ die zin heeft in een mals jongetje en die daarvoor ‘stiekeme plannetjes en slimme streken’ heeft. Verder bevat deze cd een bundel ‘Rijmen en verzen’ door verschillende voorlezers verteld. Op de laatste twee cd’s horen we het verhaal van ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ die genoeg heeft van zijn gemene, zeurende grootmoeder.

Je wordt met andere woorden helemaal ondergedompeld in Dahls fantasie die de ‘gruwelijke’ maar steeds grappige, fantasierijke toer op gaat. De audio-opnames zijn van de jaren negentig, maar later gerestaureerd. Behalve ‘Rijmen en verzen’ is alles verteld door Jan Meng. Hij heeft een warme, aangename stem en blaast leven in de verhalen zonder toeters en bellen. Behalve hier en daar een tussenwerpsel blijft hij trouw aan de teksten. Bij ‘Rijmen en verzen’ wordt elk stukje door een andere bekende Nederlander voorgelezen. Sommige daarvan zijn dubbelop met andere tracks in de bundel. Ze zijn korter, wat naar de snelle kant, maar wel goed voor de afwisseling.

‘Het Griezel Luisterboek’ is ideaal voor wanneer je alleen maar wil luisteren, en toch wakker wil blijven. Wakker blijven doe je zeker, of je nog zal slapen dat is iets anders.

Marjolein Noé - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Roald Dahl   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2018

ISBN
9789047623410

Prijs
€22,99


Aantal CD's
7

Duurtijd
05:48

Verteller
Jan Meng