Het gestolen sterrenstof – De Kronieken van Finn, deel 1

Coverafbeelding van: Het gestolen sterrenstof – De Kronieken van Finn, deel 1

Trefwoord(en)
dromen
avontuur
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Finns leven op school is geen lachertje. Hij wordt gepest door de stoere Joris. Op een nacht ‘ontwaakt’ Finn in Dromenland. Dat wordt geregeerd door koning Edelbertus de Elastische. Finn leert nog meer mensen en dieren kennen in Dromenland. Hij ontdekt echter dat iemand ‘sterrenstof’ steelt en zonder sterrenstof kan Dromenland niet bestaan. Finn pendelt tussen de werelden en is de enige die Dromenland en ook de echte wereld kan redden.

Het verhaal speelt zich op twee plekken af. In de reële wereld waar Finn zich maar klein en onbelangrijk vindt. Hij is een dromerig type; wordt niet echt begrepen en zelfs gepest. Anderzijds speelt het verhaal zich in Dromenland af. Daar wordt hij wel gewaardeerd – al is het niet door iedereen – en zal hij ongewild uitgroeien tot een held.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Finn. De lezer beleeft de gebeurtenissen mee door de ogen van Finn. De bewoners van Dromenland hebben allemaal grappige namen die iets van hun eigenschap bevatten.
De personages zijn herkenbaar beschreven en komen levensecht over. Zelfs het ‘kleine kantje’ van Finn als hij zijn pestkop op zijn nummer kan zetten – iets waar hij zich later voor schaamt en verontschuldigt.
Vlot lezend verhaal met grappige illustraties die bij de sfeer van het verhaal passen.
Goed voor een hele tijd aangenaam leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Geert Klaasen

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2019

ISBN
9789059089754

Aantal pagina's
127

Prijs
€15,99