Het geschenk van Donkerhol – Podkin Eenoor, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: Het geschenk van Donkerhol – Podkin Eenoor, deel 2

Trefwoord(en)
avontuur
vertellen
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De bard vertrekt stilletjes uit de burcht. De nieuwsgierige jonge Roe volgt hem. Hij wil het vervolg weten van de legende van Podkin Eenoor. Samen trekken ze naar de Zwarte Cirkel waar een groot barden-festival wordt gehouden. Onderweg vertelt de bard hoe Podkin in Donkerhol een schat vindt waardoor hij kan ‘Maanspringen’. Deze gave zal later nog goed van pas komen.

Dit is het tweede deel van de trilogie rond het konijn Podkin Eenoor. Het is wel noodzakelijk om eerst het eerste deel te lezen, maar dat is absoluut geen opgave omdat het een prachtig verhaal is. Dat gaat in dit tweede deel gewoon verder. Het verhaal is op eenzelfde manier opgebouwd. De bard vertelt de avonturen van Podkin maar die worden af en toe kort onderbroken door stukjes verhaal over de tocht van de bard en de jonge Roe. De konijnen lijken in hun handelingen en gedragingen heel erg op mensen, maar die zijn in deze konijnenwereld niet aanwezig.
Op het einde van het verhaal blijkt er meer aan de hand te zijn met de bard. Er is iets gevaarlijks op til, al weet de lezer niet wat. Het doet hem/haar alvast uitkijken naar het volgende deel.
Het verhaal leest heel erg vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Het verhaal is ook erg geschikt om in een groep voor te lezen. De luisteraars zullen, net als de kleine konijntjes, erg aandachtig blijven luisteren.
Net als het eerste deel is dit verhaal beslist de moeite waard!
Een aanrader.

Pol Van Damme - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Kieran Larwood   

Illustrator
David Wyatt   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Podkin Eenoor

Jaartal
2017

ISBN
9789025767204

Aantal pagina's
310

Prijs
€15,99