Het Genesisproject

Coverafbeelding van: Het Genesisproject

Trefwoord(en)
milieu
avontuur
wetenschap

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Op een nacht wordt Tess ruw gewekt door haar moeder. Ze moet zo snel mogelijk wegvluchten en een klein flesje in het geheim bewaren. Tess zoekt haar toevlucht bij een buurman die ook een goede vriend is van haar en haar moeder. Terwijl ze op adem komt van deze onverwachte gebeurtenis vertelt Robert, de buurman, wat er gebeurd zou kunnen zijn. Blijkbaar worden Tess en haar moeder al jaren gezocht door Sir David Laester, een van de rijkste mannen van het land. Voor de buitenwereld lijkt hij een grote voorvechter van natuurbehoud, maar eigenlijk werkt hij aan een project om de mensheid te verbeteren, het Genesisproject. En Tess is daar een onderdeel van. Ze ontmoet ook Will, die net als zij een proefkonijn is. Samen proberen ze Tess’ moeder uit de handen te krijgen van Laester, maar dat is moeilijker dan verwacht. Na heel wat mislukkingen, ontsnappingen en achtervolgingen lijkt alles goed te komen. Of toch niet? Was dit alles alleen maar een grote test voor Tess en Will?

Dit verhaal zit boordevol actie en gevaar. Plus het beangstigende toekomstidee dat er op mensen getest wordt om het menselijke ras te ‘verbeteren’. Dit achterliggende idee krijgt tijdens het avontuur van Tess steeds meer aandacht, en wordt steeds duidelijker uitgelegd. Waar ze in het begin totaal verrast is door de gebeurtenissen, onderneemt ze snel actie en zoekt oplossingen. Haar grootste troef blijkt een talent te zijn dat ze tot op dat moment nog niet bewust kende: contact maken met dieren en hen beïnvloeden. Zo leert Tess tijdens het verhaal zichzelf beter kennen, ook al is ze daar niet gelukkig mee. Ook ontdekt ze een heleboel dingen die haar moeder voor haar verborgen hield. Daardoor wisselen woede, ongemak, berusting en trots elkaar af. Al die gevoelens maken van Tess een boeiend personage, net als haar vele twijfels rond Will, waarbij aantrekkingskracht worstelt met boosheid.
Door de actie en spanning is dit een geslaagd avonturenverhaal, met enkele extra laagjes. Boeiend en intrigerend, want wie weet hoe ver de wetenschap ondertussen al in die richting geëvolueerd is?

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Mascha Heijmans   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044852271

Aantal pagina's
256

Prijs
€21,95