Het geluk van Schildpad

‘Het geluk van Schildpad’ is een fijne en originele verhalenbundel over de Schildpad en zijn vrienden Kikker, Hagedis, Uil, en vele anderen. Zeven verhalen op rij waarin we de Schildpad leren kennen doorheen zijn dagelijkse leventje: hij geeft graag complimentjes aan iedereen en ervaart dat het ontvangen ervan niet altijd even gemakkelijk is. Op een mooie zonnige dag, zo’n dag om alles rustig aan te doen, ziet hij Mier en Kip voorbij snellen. Eend denkt er echter anders over. Op een andere dag ontwaakt hij met het woord ‘mooi’ in zijn hoofd. Dat zet een heel proces op gang vol twijfels en vragen. Maar dankzij Das komt hij er wel uit. Over de mislukte brief en de mislukte taart, maar het feestje kon wel doorgaan. Of over een hoge en verre reis dank zij de hulp van Ooievaar, en over de rups die een vlinder werd. Tot slot ontdekt Schildpad het geluk.

De verhalen zijn een feest om voor te lezen. De licht poëtische tekst in korte zinnetjes vol sprankelende dialogen sleept je mee doorheen het leven van de dieren die in peis en vree samenleven. Een leven waarin veel plaats is voor verwondering en warme vriendschap.
De kleurrijke en speelse prenten zijn een al even groot feest om te bekijken en in weg te dromen. De combinatie van collages en stijlvolle prints vol kleur en leven prikkelen je verbeelding en kloppen perfect bij de schrijfstijl.
Een geheel dat klopt, in een fijne vormgeving van Steef Liefting. Zijn hand in het geheel maakt het boek gewild en gegeerd. In al zijn eenvoud zonder twijfel een aanrader!

Bekroond met een Zilveren Griffel 2022.

Eric Vanthillo - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tiny Fisscher   

Illustrator
Barbara de Wolf   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2021

ISBN
9789493228429

Aantal pagina's
68

Prijs
€14,90