Het geluk van de sprinkhaan

Coverafbeelding van: Het geluk van de sprinkhaan

Trefwoord(en)
dieren
winkelen
geluk
filosoferen
luisteren

Genre
luisterboek

Vanaf
8 jaar

De dierenverhalen van Toon Tellegen zijn alom gekend en door jong en oud geliefd. Om zelf te lezen of om voor te lezen. Of om lekker naar te luisteren, zoals met dit luisterboek met 1 cd.
De auteur vertelt zelf gans het verhaal. Dit doet hij met behaaglijk warm en zacht stemgeluid. Heel subtiel verandert hij zijn stem naargelang het dier of de emotie of de sfeer van het moment. In korte hoofdstukjes vertelt hij over de sprinkhaan en zijn winkel. Hoe hij er alles verkoopt voor iedereen en hoe hij altijd iedereen wil tevreden stellen. Zo kunnen de dieren er ook dag en nacht terecht. Voor sokken, voor een tafel, voor stoelen, taarten, stekels, wanhoop, een ander leven, een extra dag, een portie geluk, enzovoort enzoverder. Je vindt er alles. Of toch bijna, want de zon, de maan en de sterren die vind je niet in zijn winkel.
Het boek zelf verscheen eerder, maar nu is er dus het volledige boek ook op cd.
Corrie van Binsbergen en haar Wisselend Toonkwintet voorziet de verhalen van sprankelende muziek. De jazzy-deuntjes zweven tussen, door en langs de woorden heen en weven een soundtrack van gemoedelijkheid, die perfect past bij de verhalen. Soms is hij subtiel op de achtergrond aanwezig, een andere keer dringt hij zich naar de voorgrond en neemt hij de leiding.
Deze mooie klanken geven veel sfeer aan de verhalen en zorgen ervoor dat je blijft luisteren. Voor de nieuwsgierigen is er op Youtube een ‘making of’ te zien van dit project.

Eric Vanthillo - december 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Toon Tellegen

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2013

ISBN
9789047613770

Prijs
€10,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
01:20

Verteller
Toon Tellegen

Componist

Corrie van Binsbergen