Het geld onder de vloer – Mollie en Seb, deel 1

Coverafbeelding van: Het geld onder de vloer – Mollie en Seb, deel 1

Trefwoord(en)
katten
pesten
vriendschap
spanning
inbreken

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Op een regenachtige dag komt Seb de zwerfkat Mollie tegen. Ze kunnen het direct met elkaar vinden. Meer nog; Seb en Mollie kunnen met elkaar communiceren. Seb heeft het niet gemakkelijk. Nadat zijn vader is weggegaan kan zijn moeder de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen en zullen ze moeten verhuizen. Daarnaast is Seb de pispaal van enkele pestkoppen op school. Mollie is haar huis uitgezet door een akelige dame, nadat haar baasje overleed. Maar ze is ervan overtuigd dat er een schat in het huis verborgen zit. Met de hulp van Seb wil Mollie gerechtigheid. Maar daarvoor moeten ze inbreken!

Gezien de opmaak van de cover lijkt dit een eerste verhaal over Seb en zijn kat Mollie. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Seb, in de ik-vorm. De lezer leert zijn wereld dus door zijn ogen kennen. De verschillende personages en gegevens komen eerder stereotiep en vrij zwart-wit over. Zo is de thuissituatie bij Seb niet rooskleurig en is Seb zelfs bang dat zijn moeder iets zal krijgen met haar gluiperige baas. De pestkoppen die het op Seb hebben voorzien zijn als macho’s getypeerd en kunnen hun pesterijen ongestoord uitvoeren. De vrouw die Mollies huis heeft ingepalmd is een feeks die iedereen afsnauwt. Alle personages worden dan ook nog op één of andere manier met elkaar verbonden. De vriendschap tussen de brave, wat sullige Seb en de erg slimme, mollige en eeuwig vrolijke Bindu is wel oprecht.
Het verhaal verloopt chronologisch en het taalgebruik is eenvoudig en leest erg makkelijk. De ruime bladspiegel maakt het lezen erg aangenaam. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft.
Onderhoudend verhaal met hier en daar een kleine tip voor de lezer naar het eigen leven toe.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Cat Calcoen

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Mollie en Seb

Jaartal
2018

ISBN
9789044833355

Aantal pagina's
196

Prijs
€15,95