Het geheime verbond – Zonnevangers, deel 1

Coverafbeelding van: Het geheime verbond – Zonnevangers, deel 1

Trefwoord(en)
avontuur
familie
spanning
magie

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

De twaalfjarige Alma blijkt een Zonnevanger te zijn. Zonnevangers kunnen met behulp van een zonnestraal heel snel reizen en met de draad van de tijd kunnen ze het verloop van de tijd controleren. Dat leert Alma allemaal van haar oma, waarvan ze het bestaan eerst zelfs niet kende. Het land waar Alma woont wordt streng bestuurd door Grootminister Gabriella Grubel. Een aantal Zonnevangers willen haar ten val brengen. Maar daarvoor hebben ze de hulp van Alma nodig. Want die heeft nog een extra bijzondere gave. Maar is Alma wel genoeg getraind en wil ze hier aan meewerken?

Dit verhaal is het eerste deel van een nieuwe reeks rond mensen die bepaalde gaven hebben en die controle hebben over de draden van de tijd.
In dit verhaal wordt heel dat gebeuren eerst verteld vooraleer er enige spanning in het verhaal komt. De opleiding van Alma gebeurt in het geheim en doorheen het boek maakt Alma kennis met andere personages die belangrijk zijn voor de reeks.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Alma. Alma wordt beschreven als een meisje dat een eenling is en niet gemakkelijk vrienden maakt op school. De relatie tussen haar oma en haar vader is erg vertroebeld om het zachtjes uit te drukken. Alma’s vader wil eigenlijk niets met de Zonnevangers te maken hebben door gebeurtenissen uit het verleden. Hij is erg stipt en strikt wat betreft de dingen die hij en zijn dochter bezighouden.
Soms zijn de beschrijvingen van de gebeurtenissen niet altijd even duidelijk, zoals de manier waarop de Zonnevangers met de zonnestralen kunnen vliegen. Of de uitleg over het sneller of trager gaan van de tijd. Als de lezer zich niet te erg stoort aan deze feiten, krijgt hij een inkijk in de leefwereld van de jonge Alma en een eerste spannend gebeuren op het einde van het verhaal.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Ida Tufte Michelsen

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Zonnevangers

Jaartal
2022

ISBN
9789026157783

Aantal pagina's
272

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Alma Freng og solfangerne

Vertaler(s)
Rymke Zijlstra