Het geheime leven van dieren

Coverafbeelding van: Het geheime leven van dieren

Trefwoord(en)
natuur
dieren

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding volgen elf hoofdstukken waarin de manier van leven van dieren wordt beschreven. Zoals de omgeving, de woonst, het voedsel, de taal, baby’s, opgroeien, gevoelens … Elk onderwerp in een hoofdstuk staat op een dubbele pagina waarbij één of meerdere foto’s zijn opgenomen. Bij elk onderwerp staat ook een quiz-vraagje. Heel regelmatig staat er in een aparte kader een idee om zelf aan de slag te gaan of een apart dierenweetje. Een fotoverantwoording sluit het boek af.

Na ‘het verborgen leven van bomen’ beschrijft de auteur deze keer het leven van dieren in de natuur (en voor een klein deeltje bij de mens). Ook deze keer zijn de teksten heel duidelijk en gemakkelijk te lezen. Het grotere lettertype helpt daar eveneens nog bij. Helder, duidelijk en zonder moeilijke woorden vertelt de auteur over hoe dieren leven in de natuur rondom ons.
Voor het overgrote deel komen dieren aan bod die in onze gematigde streken leven. Slechts een enkele keer wordt er een vergelijking met een uitheems dier gemaakt. Het boek haalt voornamelijk dieren aan die in onze bossen leven, boerderijdieren komen niet aan bod.
Omdat de meeste kinderen al heel wat dieren kennen, al hebben gezien of er over hebben geleerd op school, komt de informatie niet zo verrassend over als in ‘Het verborgen leven van bomen’. Het boek bevat heel wat bevattelijke informatie die goed geordend staat in de verschillende hoofdstukken.
Mooi verzorgde uitgave die duidelijke informatie bevat over het leven van dieren om ons heen.

Pol Van Damme - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Peter Wohlleben   

Illustrator
Stefanie Reich

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2020

ISBN
9789021680033

Aantal pagina's
126

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Weisst du wo die Tiere wohnen?

Vertaler(s)
Martine Letterie