Het geheim van Meermindusa

aanrader Coverafbeelding van: Het geheim van Meermindusa

Trefwoord(en)
legenden
zoektochten
vriendschap
geheimen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Het grootste geheim van Owee aan Zee is nog steeds een mysterie voor Herbie en Violet. Het trekt ook mensen van buiten Owee aan. Er duikt een trio op dat een podcast verzorgt met de titel ‘Anomale Fenomenen’. Ze willen meer weten over de Gargantis en daar een speciale uitzending over verzorgen. Naast de kordate presentatrice Angela en de geluidsman Mick is er professor Salman, die al snel de interesse wekt van Herbie en Violet. Hij beweert meer te weten over hun ouders en wil hen wel wat verklappen als zij voor hem ook wat opzoekwerk doen. Daarbij komt hun vijand Sebastiaan Aals weer in beeld, die nog steeds wanhopig op zoek is naar het grootste geheim van Owee aan Zee. Deze keer lijkt hij zijn doel te bereiken, maar niet vooraleer hij weer heel wat levensgevaarlijke avonturen beleeft met Herbie en Violet.

Dit is het laatste deel van deze fantasievolle reeks over de mysteries van het geheimzinnige kuststadje Owee aan Zee. Al de voorgaande delen vormen een aanloop naar dit spectaculaire slot, waarin alle vragen beantwoord worden. Een mysterieuze knaller van formaat, met een einde dat niemand kon voorspellen en dat toch helemaal klopt. De dreiging van Sebastiaan Aals is weer voelbaar doorheen het hele verhaal. Daarbij komen nog extra geheimzinnig elementen, want er lijkt vanalles mis te lopen. Het is duidelijk dat er iets speciaals te gebeuren staat. En de auteur lost de verwachtingen allemaal in en zorgt voor een fascinerend slot van deze reeks.
Opnieuw leef je weer volop mee met Herbie, die bang maar moedig elke keer opnieuw aan een avontuur begint. Met daarbij de steun van Violet die haar zoektocht naar haar ouders nooit opgeeft.
De vlotte stijl, boordevol actie en spanning, wordt mooi aangevuld met wat humor. Dat maakt deze reeks ook zo aantrekkelijk. De mysterieuze wezens die in het verhaal opduiken, zijn geloofwaardig als levend geworden legenden. Zij zorgen ervoor dat de dagelijkse beslommeringen in het stadje uitgroeien tot een fantasievol gebeuren, dat je met rode oortjes meesleurt.
Deze reeks verdiende een spectaculair slot en heeft dat ook gekregen. Een dikke aanrader voor al wie houdt van mysterieuze spanning en actie met een vleugje humor.

Mik Ghys - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas Taylor   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2024

ISBN
9789401489478

Aantal pagina's
324

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mermedusa

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders