Het geheim van het kerkhof

Coverafbeelding van: Het geheim van het kerkhof

Trefwoord(en)
detective
vriendschap
pesten
missen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

In een verlaten huis naast het kerkhof ontdekt Melody toevallig Hal. Hij beweert een geheim agent te zijn die een misdadiger bespioneert die regelmatig naar het kerkhof komt. Maar hij heeft alle contact met zijn dienst verloren en vraagt Melody om hulp. Ze is blij en fier dat ze kan helpen. Zo voelt ze zich belangrijk, want haar vriend Matthew lijkt niet veel tijd meer te hebben voor haar. Wanneer haar moeder vertelt dat ze moeten verhuizen, is ze boos. Melody’s vader heeft hen verlaten maar dat is geen reden om niet mee te betalen zodat ze in het huis kunnen blijven wonen, vindt Melody. Uiteindelijk vertelt Melody Matthew en zijn vriend Jake over Hal. Ze geloven niets van zijn verhaal en willen dat bewijzen.

In deze opvolger van De Goudvisjongen staat Matthews vriendin Melody centraal. Ze worstelt met de plotse verdwijning van haar vader, haar moeder die wil verhuizen en haar vriend Matthew die meer optrekt met zijn klasgenoot Jake dan met haar. Daardoor voelt ze zich beter wanneer ze zelf een geheim heeft: de mysterieuze Hal. Ook al heeft ze zelf bedenkingen bij zijn verhaal, ze gelooft het maar al te graag. Zo zit er avontuur in haar leven, er gebeurt eindelijk iets.
Naast de belevenissen en gevoelens van Melody komen ook de problemen van Jake aan bod. Hij wordt op school gepest door een leerkracht, wat het erg moeilijk maakt om te melden. Dankzij de steun van Melody en Matthew zal dat probleem uiteindelijk aangepakt worden.
Dit boek bevat sterke personages in een gevoelig maar toch spannend verhaal. Je raakt geïntrigeerd door Hal, leeft mee met Melody en wordt boos op de pester van Jake. Dit verhaal draait om vriendschap en verrassende gebeurtenissen met een groot realiteitsgehalte. Een raadselachtige aanrader.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Lisa Thompson   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2021

ISBN
9789463850728

Aantal pagina's
288

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Graveyard Riddle

Vertaler(s)
Anneke Bok
Claudia de Poorter