Het geheim van Gargantis

aanrader Coverafbeelding van: Het geheim van Gargantis

Trefwoord(en)
fabelwezens
avontuur
vriendschap
stormen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Herbie is nog steeds de gevonden-voorwerper van het Grand Hotel Nautilus in Owee-aan-zee. Wanneer een geheimzinnige fles aanspoelt op het strand, wordt van hem verwacht dat hij de eigenaar zoekt. Maar er zijn veel kandidaten en er is iets heel speciaals aan de hand met die fles. Er zit een lichtje in dat heel belangrijk is voor het voortbestaan van Owee-aan-zee. Want het stadje heeft te kampen met vreselijk noodweer dat alle inwoners en hun huizen bedreigt. Herbie moet zijn grootste schrik overwinnen om zijn opdracht tot een goed einde te brengen. Dankzij de hulp van zijn beste vriendin Violet en de jonge visser Vlam kan hij proberen om iedereen te redden.

Dit fantasievolle vervolg op ‘Het geheim van de Malamander’ is opnieuw een spannend en meeslepend avontuur van Herbie en Violet. Een nieuw avontuur, nieuwe tegenstanders, een nieuw monster, een oude bekende en een tipje van de sluier dat opgelicht wordt over Herbies verleden zorgen voor spannende leesuren. Samen met Herbie en Violet voel je de storm die alles probeert te vernielen, en tegelijk ben je dan blij dat je in een warme zetel zit. Herbie toont opnieuw zijn moed en doorzettingsvermogen. Met de nooit aflatende steun van Violet. Sterke personages, die knap uitgewerkt zijn. En hier bijgestaan worden door Vlam, een jonge visser die ook al heel wat heeft meegemaakt. Hij past perfect bij Herbie en Violet om samen het gevaar op te zoeken en te proberen alles goed te maken.
Vlot geschreven, met pittige dialogen en fascinerende personages. Je kan vlot meeleven met de fantasie van de auteur en gaat er helemaal in op. Het is dan ook een boeiend en vooral erg spannend boek. Maar er zijn nog geheimen onopgelost, zodat je vol verwachting uitkijkt naar het volgende avontuur van Herbie en Violet.
Net als het vorige deel een aanrader!

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas Taylor   

Illustrator
Thomas Taylor   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401466578

Aantal pagina's
336

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Gargantis

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders