Het geheim van Festergrim

aanrader Coverafbeelding van: Het geheim van Festergrim

Trefwoord(en)
legenden
avontuur
uitvindingen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Herbie Citroen, de gevonden-voorwerper van het Grand Hotel Nautilus in Owee aan Zee, is erg verbaasd wanneer hij samen met de norse hotelmanager een belangrijke gast moet ophalen aan het station. Die gast is niemand minder dan Sebastiaan Aals, die Herbie en zijn vriendin Violet tijdens eerdere avonturen bijna vermoord heeft. Hij heeft grootse plannen met een oud wassenbeeldenmuseum in het stadje. Hij wil het opknappen en er een toeristische attractie van maken. De bevolking van Owee aan Zee vindt dat een leuk idee, maar Herbie en Violet vermoeden dat Aals stiekem andere plannen heeft. Vooral wanneer ze de legende horen over Festergrim, de uitvinder van een reusachtige robot die in de tunnels onder de stad op zoek zou gestuurd zijn naar de dochter van die uitvinder. Natuurlijk hebben Herbie en Violet gelijk, waardoor ze weer moeten vechten om in leven te blijven wanneer ze Aals in de weg lopen. Ondertussen moet het stadje afrekenen met de opnieuw tot leven gekomen robot…

Na de Malamander, Gargantis en de Schaduwgruw is de robot van Festergrim opnieuw een legende van Owee aan Zee die werkelijkheid blijkt. Herbie en Violet verdiepen zich in de verhalen en ontdekken de werkelijke gebeurtenissen waaruit de legende ontstaan is. Meer nog, ze ontdekken ook waarom de gemene Sebastiaan Aals hierin geïnteresseerd is. Hij wil immers het grootste geheim van Owee aan Zee vinden. En het is alweer de taak van Herbie en Violet om hem tegen te houden.
Dit is een ongelooflijk spannend avontuur, net als de vorige belevenissen van deze twee vrienden. Hun tegengestelde karakters zorgen voor een ideale wisselwerking tijdens hun avonturen. De moedige, ondernemende Violet neemt de bedachtzame Herbie op sleeptouw, waardoor ze geregeld in benarde situaties belanden. Maar hun vindingrijkheid helpt om telkens weer te ontsnappen en verder op zoek te gaan om geheimen te ontrafelen. In dit vierde boek zie je vertrouwde figuren terug, die het ondernemende duo bijstaan en helpen. Zij voegen puzzelstukjes toe die Herbie en Violet helpen om het mysterie van Festergrim op te lossen.
Een spannend en meeslepend verhaal, en net als de vorige delen een sterke aanrader!

Mik Ghys - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas Taylor   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401487047

Aantal pagina's
341

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Festergrimm

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders