Het geheim van de Schaduwgruw

Coverafbeelding van: Het geheim van de Schaduwgruw

Trefwoord(en)
avontuur
legenden
vriendschap
detective

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Het is bijna Gruwelavond in Owee aan Zee. Herbie, de gevonden-voorwerper van het Grand Hotel Nautilus, ziet een bizar theatergezelschap aankomen in het hotel. Tot zijn grote verbazing beweert de knappe illusionist van het gezelschap zijn tante te zijn. Herbie, die wanhopig op zoek is naar wie hij is en wie zijn familie is, gelooft haar maar al te graag. Gelukkig is zijn vriendin Violet wantrouwiger. Al snel moet Herbie toegeven dat er rare dingen gebeuren in Owee aan Zee. Het spannende verhaal over de Schaduwgruw dat elk jaar op Gruwelavond verteld wordt, blijkt geen legende te zijn. Kunnen Violet en Herbie de bevolking van Owee aan Zee beschermen tegen de Schaduwgruw?

Opnieuw een spannend avontuur van de vrienden Herbie en Violet. Dit keer wordt hun vriendschap zwaar op de proef gesteld. Herbie wil immers dolgraag geloven dat hij eindelijk iemand van zijn familie heeft gevonden. Violet vertrouwt het helemaal niet, en terecht. Het duurt een hele tijd vooraleer ze Herbie kan overtuigen, waardoor de spanning langzaam stijgt naar een spectaculair hoogtepunt.
Beide personages hebben een uitgesproken karakter, dat mooi verwerkt zit in de avonturen die ze beleven en de gesprekken die ze voeren. Ook andere inwoners van Owee aan Zee krijgen een prominente rol. Maar de show wordt deze keer gestolen door de indrukwekkende illusionist Caliastra.
Na het geheim van de Malamander en Gargantis is er weer een dorpslegende die  centraal staat in de avonturen van Herbie en Violet. Opnieuw is het een vlot en vooral spannend verhaal, meeslepend tot de laatste bladzijde. Net als de vorige delen een sterke aanrader!

Mik Ghys - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas Taylor   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401476423

Aantal pagina's
354

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Shadowghast

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders