Het geheim van de Malamander

aanrader Coverafbeelding van: Het geheim van de Malamander

Trefwoord(en)
legenden
zoektochten
vloek
magie
vermist
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Herbert Citroen is de gevonden-voorwerper van het Grand Hotel Nautilus in Owee aan Zee. Op een winterdag duikt er een meisje op, Violet, dat zijn hulp nodig heeft. Ze werd 12 jaar geleden gevonden in het hotel, nadat haar ouders verdwenen waren. Nu wil ze Herberts hulp om haar ouders te zoeken. Hun verdwijning heeft te maken met de mysterieuze Malamander, een zeewezen dat in de buurt van Owee aan Zee zou leven. Samen gaan ze op onderzoek, ook al is alles al 12 jaar geleden gebeurd. Ze ontdekken dat de Malamander echt is en dat hij elk jaar een ei legt met magische krachten. Natuurlijk is er iemand die met slechte bedoelingen jacht maakt op dat ei. En Herbert en Violet lopen in de weg.

Dit spannende verhaal over een mysterieus zeewezen heeft ook een humoristisch kantje. Herbert, het ik-personage, geeft immers voortdurend commentaar op al wat er gebeurt. En zijn gevatte antwoorden aan zijn baas in het hotel tonen dat hij erg zelfzeker is. Toch wordt zijn hele leven op zijn kop gezet door de komst van Violet. Zijn geordende bestaan wordt verward en rommelig, vol gebeurtenissen die onmogelijk leken. Zo is er de geheimzinnige bootshaakman, die al eeuwen oud zou moeten zijn. En natuurlijk de legendarische Malamander, die meer is dan alleen maar een legende.
Het verhaal leest vlot en zit boordevol actie en spanning. Verrassende gebeurtenissen zorgen voor veel vaart in het verhaal. Verschillende kleurrijke personages worden bij de avonturen van Herbert en Violet betrokken en spelen een actieve rol in het verhaal. Wanneer na een poosje duidelijk wordt uit welke hoek er gevaar dreigt, wordt het toch geen voorspelbaar einde. Dat blijft voor een deel ook open, zodat een vervolg noodzakelijk wordt. Fijne gedetailleerde zwart-wit illustraties brengen je aan het begin van elk hoofdstuk in de juiste sfeer.
Dit is dan ook een geslaagd en intrigerend eerste deel van een nieuwe reeks, waardoor je heel benieuwd wordt naar een vervolg. Een aanrader.

Mik Ghys - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas Taylor   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
2020

Aantal pagina's
289

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Malamander

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders