Het geheim van de grote doolhoftoren

Coverafbeelding van: Het geheim van de grote doolhoftoren

Trefwoord(en)
speuren
zoeken
detective

Genre
prentenboek

Vanaf
7 jaar

‘Het geheim van de grote doolhoftoren’ gaat over detective Pierre die Mr. X moet opsporen. Die wil de doolhofkubus bovenop de Grote Doolhoftoren stelen. De kubus verlicht Nieuw Doolhofstad waar de passagiers van een cruise hun kerstvakantie zullen vieren. Er ontstaat een achtervolging op het schip, in de stad en vervolgens in de toren zelf. Op elke bladzijde moet je Pierre helpen om de juiste weg te vinden doorheen een wirwar van straten, objecten, gangen enz. Telkens zijn er ook een aantal voorwerpen verborgen die moeten teruggevonden worden. Kan jij samen met Pierre Mr. X bij de kraag vatten?

Dit is het tweede avontuur van Pierre, de doolhofdetective. Het boek is verschillende dingen tegelijk. Het is een detectiveverhaal, een prentenboek, een zoekboek en een doolhovenboek in één. Anders dan bij vele andere zoekboeken word je hier meegenomen in een verhaal met een begin en een einde. De doolhoven zijn erg verscheiden en brengen je telkens dichter in de buurt van Mr. X. Naast enkele vaste voorwerpen (sterren, bekers, schatkisten) moet je op elke prent ook op zoek naar verschillende voorwerpen of valstrikken die Mr. X op zijn weg heeft achtergelaten.

De tekeningen ogen misschien een tikje ouderwets, maar ze zijn indrukwekkend en ze dompelen je lekker onder in een jaren twintig-sfeertje. Alles speelt zich af op vijftien grote dubbele pagina’s waarop je niet uitgekeken geraakt. De tekeningen zitten vol details en humor en toch zijn ze niet zo druk als in een Waar is Wally-boek bijvoorbeeld. Een team Japanse illustratoren stak er heel wat talent en geduld in. Op het einde van het boek lees je de ontknoping in een krantenbericht en kan je ook de oplossingen van de doolhoven terugvinden. Het geheel kan een game-gevoel oproepen, maar dan zonder beeldscherm en geklik. De moeilijkheidsgraad is afwisselend, maar wie echt alles wil terugvinden, zal over een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen moeten beschikken. Sommigen zullen er suf of zelfs knettergek van worden, maar voor liefhebbers is het pure ontspanning. Hier en daar bots je wel op een onduidelijkheid. Voor speurneuzen is het alleszins een meeslepend boek vol variatie. En dit voor jong en oud, om samen in te zoeken of om je alleen in te verdiepen.

Marjolein Noé - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Ic4design   
Chihiro Maruyama

Illustrator
Ic4design   

Uitgeverij
Thoth   


Reeks
Pierre de doolhofdetective

Jaartal
2017

ISBN
9789068687408

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Pierre the Maze Detective. The Mystery of the Empire Maze Tower