Het geheim van Beukensteyn

Coverafbeelding van: Het geheim van Beukensteyn

Trefwoord(en)
avontuur
kastelen
geesten
kunst

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Daan en Floor willen een bezoekje brengen aan kasteel Beukensteyn. Maar baron Freek heeft eigenlijk geen tijd voor de kinderen. Hij is wanhopig op zoek naar geld om het kasteel te restaureren, anders zal hij het kasteel moeten verkopen. Daan en Floor ontdekken iets vreemds in het kasteel. Langs een geheime doorgang in de oude toren, lijken de voorouders van de baron springlevend rond te lopen. Zouden zij er mee voor kunnen zorgen dat het kasteel gered wordt?

Dit boek in groter formaat laat zich erg makkelijk lezen door het gebruik van een grotere letter en een ruime bladspiegel. De vele kleurrijke illustraties vullen de gebeurtenissen ook goed visueel aan.
De personages van de kinderen zijn herkenbaar beschreven en de fantasie naar de voorouders komt geloofwaardig over. De ‘boosdoener’ van dienst komt vrij brutaal en weinig vriendelijk over.
Het verhaal wil de lezer ook duidelijk maken dat deze oude gebouwen belangrijk zijn om het verleden en de geschiedenis van het land te begrijpen en dat die dus moeten behouden blijven. Maar dat daar ook heel wat kosten bij komen kijken.
Het dertig jaar oude manuscript is oorspronkelijk van Hanna Kraan, maar werd teruggevonden en door Henrike van Engelenburg naar het heden aangepast. Daarnaast zijn er een aantal afbeeldingen van bestaande schilderijen opgenomen waar met een QR-code meer informatie kan bekomen worden.
Een uitgebreide stamboom van de familie van Grinkel staat voor- en achteraan op de binnenflap.
Leuk en fantasievol verhaal dat de beoogde doelgroep zeker zal aanspreken.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Hanna Kraan   
Henrike van Engelenburg   

Illustrator
Geert Gratama   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2022

ISBN
9789000383283

Aantal pagina's
145

Prijs
€17,99