Het fietsboek

Coverafbeelding van: Het fietsboek

Trefwoord(en)
fietsen

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding over de noodzaak van de fiets volgen veertien hoofdstukken die allemaal een ander element over de fiets onder de aandacht brengen. Van de eerste fietsen tot de evolutie van kaders en trappers, van gedistingeerde heren op een hoge bi tot de emancipatie van vrouwen die door de fiets onafhankelijker werden, van fietskledij tot opmerkelijke renners en nog veel meer.

Dit boek geeft geen chronologisch overzicht over de evolutie van de fiets doorheen de tijd. Maar elk hoofdstuk neemt een bepaald onderwerp dat dan uitgebreid wordt beschreven. Er valt bijzonder veel te lezen in dit boek, maar ook te kijken. Elke pagina bevat wel enkele eenvoudige illustraties die allemaal iets met de fiets te maken hebben. De teksten lezen heel erg aangenaam en staan vol met woordspelingen die het geheel luchtig houden. Toch verneemt de lezer een massa informatie over alles wat met fietsen te maken heeft. Elk hoofdstuk begint met de illustratie over een dubbele pagina van een bepaald type fiets. Na het lezen van dit boek kijkt de lezer vast anders aan tegen de fiets als vervoermiddel en het gegeven van fietsen in verschillende landen en streken.
Helaas zal dit boek binnen enkele jaren gedateerd zijn omdat zich er dan weer andere evoluties hebben voltrokken en andere opmerkelijke renners van zich zullen hebben laten horen.
De geschiedenis van de fiets blijft natuurlijk wel overeind en die informatie is bijzonder uitgebreid en duidelijk.
Een interessant boek voor allen die in de fiets zijn geïnteresseerd, jong en minder jong.

Pol Van Damme - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Paul de Moor

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401469234

Aantal pagina's
151

Prijs
€18,99