Het feest

Coverafbeelding van: Het feest

Trefwoord(en)
dieren
verkleden
feesten
vriendschap
plezier

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In het bos hangt een affiche met daarop: ‘Het grote verkleedfeest’. Daar keken alle dieren al lang naar uit. Iedereen deed zijn best om origineel en mooi verkleed naar het feest te komen.
Olifant gaat als vogel en zou het liefst nog willen vliegen ook, gloeiworm is een vliegende vis, Beer is een lieveheersbeestje, Haas is een kikker met een pot vol kikkervisjes en Kikker is een haas met lange oren, enzovoort. Een voor een laten ze zich keuren door Meerkat voor ze binnen mogen op het grote feest. Maar Kameleon slaagt er niet in om binnen te geraken. Niet als raket en ook niet als huis. Als hij op de grond verloren hoorns vindt, mag hij dan toch naar binnen. Daar wordt luid gezongen en gedanst en hij vindt het te druk. Hij ontsnapt naar het dak, waar Haas zich ook al heeft teruggetrokken. En samen verzinnen ze een mooi verhaal…

Dit prentenboek is pagina na pagina een feest vol kleur en beweeglijkheid. Op elke prent zie je een fijne chaotische drukte van verklede dieren. Je weet niet waar eerst gekeken. Eens alle dieren binnen zijn, wordt het nog drukker, want iedereen danst, zingt en roept door elkaar heen. Reden genoeg voor Kameleon en Haas om zich terug te trekken. En daar op het dak, onder de volle maan, wordt het eindelijk rustig.
Ipenburg schildert en tekent expressief en met veel details een rijke stoet dieren in de gekste gedaantes. Leuk om te ontdekken hoe ze zich verkleed hebben en hoe zij zich gedragen.
De tekst had bondiger en snediger gekund. Hij leidt je als kijker en richt je blik op de prenten. Hoewel het soms zoeken is naar elk betreffend dier. Een gerichte focus had geholpen.
Maar laat dat de pret niet bederven, er is genoeg te bekijken en te bestuderen en je verzint met gemak je eigen verhaallijnen. 

Eric Vanthillo - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Janneke Ipenburg   

Illustrator
Janneke Ipenburg   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2023

ISBN
9789025884581

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99