Het feest Andersom

Coverafbeelding van: Het feest Andersom

Trefwoord(en)
ruilen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Paul Biegel is een van de bekendste Nederlandse kinderboekenschrijvers. Omdat zijn verhalen tijdloos zijn en nog steeds heel wat kinderen kunnen bekoren, krijgen ze af en toe een nieuw jasje. En sommige verhalen krijgen een eigen uitgave, zoals dit prentenboek. Alles draait om een feestdag die verloren gegaan is: het feest Andersom. Op die dag moesten de volwassenen naar school en deden de kinderen het werk van de volwassenen. Ze waren agent, brandweerman, zakenman, dokter en vrachtwagenchauffeur. Volwassenen die niet mee deden, kregen een boete. Alleen toevallige toeristen mochten gewoon doorlopen, die konden niet weten wat het feest Andersom betekende. En ’s avonds werd er terug geruild. Wat jammer dat deze feestdag niet meer bestaat.

Deze fantasievolle feestdag wordt op de eerste pagina netjes voorgesteld. Daarna stelt de auteur allemaal kinderen voor die hun nieuwe job heel ernstig nemen. Je ziet dokters, zakenmensen, agenten, kinderen die hun zieke ouders voorlezen, zelfs de minister-president die een acht kreeg voor rekenen maar een onvoldoende voor zingen. Allemaal leuke voorbeelden van hoe die dag ingevuld zou kunnen worden. Met op het einde de bedenking dat het toch jammer is dat deze feestdag niet meer bestaat. En dan kan de lezer zelf beginnen fantaseren.
De heldere, verhalende tekst van Biegel werd aangevuld met grote, kleurrijke illustraties die een perfect beeld geven van hoe die dag er uitgezien zou hebben. De aantrekkelijke personages nemen je helemaal mee in hun activiteiten van die bijzondere dag. Dat zorgt voor een vrolijk en speels prentenboek, leuk om voor te lezen en daarna samen te fantaseren hoe je zelf die dag zou invullen.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Biegel   

Illustrator
Aron Dijkstra   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025775353

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99