Het extra kloeke moppenboek – Lachen met theaterlezen

Coverafbeelding van: Het extra kloeke moppenboek – Lachen met theaterlezen

Trefwoord(en)
theater
moppen
lezen
samenleesboek
spelen

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

Sinds 2014 heeft Uitgeverij de Inktvis zich volledig toegelegd op theaterlezen, een motiverende leesvorm die vloeiend lezen, leesbegrip en leesplezier stimuleert. In de reeks ‘Applaus voor jou! Theaterlezen’ zijn er ondertussen 11 toegankelijke publicaties die je uitdagen om samen te lezen, al dan niet voor een publiek.
Deze publicatie breit verder op het vorige ‘Het kloeke moppenboek’ uit 2019.
Ook hier vind je weer 55 in dialogen uitgeschreven moppen. Over een gemene, bijtende teckel, over een drukke dokter die je beter belt dan opzoekt, over belletje-trek met een agent, over muizen die giechelen als ze voetbal spelen, over een blond meisje in de show van de buikspreker, en zoveel meer. Stuk voor stuk korte moppen met een typische, verrassende pointe.
Het zijn geen literaire parels, noch hoogst originele invalshoeken, maar concrete spreekteksten uit het leven gegrepen in een eenvoudige taalgebruik.
Het geheel is verzorgd uitgegeven en verlucht met kleurrijke illustraties.
Om het helemaal af te maken lees je in een heldere inleiding hoe je dit boek kan gebruiken en hoe je theaterlezen tot een feest kan maken dankzij de praktische tips. Achteraan vind je een register op trefwoorden. Op de website theaterlezen.nl vind je nog meer moppen en gratis downloads van een Mini Moppen Festival poster en uitnodigingsflyers.
Een kant-en-klaar en bruikbaar geheel dat niet mag ontbreken in elke klas of groep waar ‘taal’ en zeker ‘theater’ centraal staan. Zij het om (luidop) te lezen, zij het om toneel te spelen.

Eric Vanthillo - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Helen van Vliet   
Agnes Wijers
Elseline Knuttel   

Illustrator
Helen van Vliet   

Uitgeverij
De Inktvis   


Reeks
Applaus voor jou! Theaterlezen

Jaartal
2021

ISBN
9789075689969

Aantal pagina's
111

Prijs
€16,95