Het eiland van olifant

Coverafbeelding van: Het eiland van olifant

Trefwoord(en)
olifanten
dieren
eiland
samenleving
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag viel Olifant in zee en de golven namen hem mee. Hij dreef uren rond tot hij een klein eiland vond. Daar bleef hij helemaal alleen want hij kon nergens anders heen. Maar dan, twee dagen later, verscheen Muis in een kleine boot. Olifant dacht dat hij gered was, maar hij vergat zijn gewicht… Niet dus. Toen waren ze met twee op zijn kleine eiland. Zou Hond in zijn zeilboot hen kunnen redden? Of Krokodil in zijn stoomboot? Of … Telkens ging het mis. Maar het werd wel gezellig druk op het veel te kleine eiland. Het eiland werd heel beroemd en van heinde en verre verschenen dieren en vaartuigen…

Dit groteske verhaal vol vaart en onverwachte wendingen laat zich graag ontdekken. De eindeloze fantasie stapelt zich naar een verrassend einde waar je zelf bij zou willen zijn. De prenten zijn pareltjes van schilderkunst die het midden houden tussen realiteit en stilering, tussen herkenbaarheid en fantasie. Het is duidelijk dat Timmers zich geamuseerd heeft met zoveel teken- en schilderpracht!
De tekst op rijm is ondergeschikt. Het voorzichtige rijm klinkt soms wat geforceerd, maar leest wel lekker voor.
Een hilarisch verhaal dat je met veel plezier leest en herleest, keer na keer.
Niet alleen het boek zelf verdient lof, maar ook de gehele vormgeving door Timmers zelf en Maarten Deckers. Als je de mooie kaft van het boek haalt en open plooit, heb je een kleurrijke poster van 50cmx70cm waarop je de slotprent ziet in al zijn glorie. Onder die prachtige extra poster zit de eigenlijke kaft, een linnen, felgele cover met reliëfdruk. Een luxueus ogende cover die het geheel opwaardeert tot een begerenswaardig boek.
Een meer dan knap geheel dat jong én oud verleidt tot uren lees-, verzin- en kijkplezier. 

Eric Vanthillo - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Leo Timmers   

Illustrator
Leo Timmers   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045124957

Aantal pagina's
46

Prijs
€16,99