Het ei van mama

Coverafbeelding van: Het ei van mama

Trefwoord(en)
zwangerschap
geboorte
seksuele voorlichting

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag vinden mama en papa het hoog tijd om aan hun kinderen te vertellen hoe baby’s gemaakt worden. Hun kinderen luisteren aandachtig naar de verhalen: baby-meisjes worden gemaakt van ijs en snoep en andere zoete troep, baby-jongens worden gemaakt van slakken, kakkerlakken en kontjes van kleine hondjes. Sommige baby’s worden gebracht door een dinosaurus, maar je kan ze ook maken van peperkoek. Zo vertellen de ouders nog meer baby-verhalen. Tot hun kinderen hen uitlachen. Nu is het hun beurt, zij zullen nu eens aan hun ouders vertellen hoe baby’s echt gemaakt worden.

Dit vrolijke voorlichtingsboek brengt eerst een hoop leuke baby-ideeën in beeld. Het is prachtig om te zien hoe de kleine baby’s aan de planten groeien. Of uit een tube geknepen worden. Wanneer de kinderen aan de slag gaan met hun uitleg wordt alles veel concreter en krijgen kleuters een duidelijke en overzichtelijke uitleg. Ook daar overheerst de humoristische invalshoek, zodat het een plezier is om deze voorlichtingsles te krijgen. Alle moeilijke vragen kan je nu met heel wat humor bespreekbaar maken. De vrolijke illustraties van Babette Cole spreken nog steeds aan.
Dit boek is al aan zijn zevende druk toe. Terecht, want dit boek biedt de ideale oplossing voor de vraag waar baby’s vandaan komen.

Mik Ghys - januari 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Babette Cole   

Illustrator
Babette Cole   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2012

ISBN
9789059084605

Aantal pagina's
31

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mummy Laid an Egg