Het ei van egel

Coverafbeelding van: Het ei van egel

Trefwoord(en)
eieren
egels
broeden
fantasie
wensen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Eend zit op zijn eitjes te broeden. Binnenkort komen ze uit en dan krijgt ze kleine eendenkuikens. Dat wil Egel ook. Hij vindt een ei (of dat denkt hij toch) en zijn grote broedwerk kan beginnen: erop zitten, het droog houden als het regent, het koel houden als de zon schijnt, er wiegeliedjes voor zingen, enz. Het broeden duurt best lang. Zeker als zijn vrienden hem zeggen dat het geen ei is en dat er niets zal uitkomen. Op een dag waait er een grote wind en verdwijnt het ei. Egel vindt het terug tegen een boomstronk, opengebarsten en kapot. Egel weent tranen met tuiten. Maar dan komt er iets kleins uitgekropen… Hij is door het dolle heen en meer dan trots verkondigt hij het blije nieuws aan al zijn vrienden. En die vrienden…
Deze mooie uitgave verbergt in al zijn eenvoud een rijk verhaal waar je vaak naar zal teruggrijpen. Het vertederende verhaal is chronologisch en makkelijk te volgen voor het jonge doelpubliek. De hoogst eenvoudige tekst had soms wat meer ‘body’ mogen hebben, maar hij stoort niet. En als hij wat te kinderlijk klinkt, kan je hem als voorlezer vlot naar je hand zetten.
De grote kracht van dit prentenboek zit vooral in de grootse prenten. Takahashi plakt zich met groen en bruin (en af en toe wat geel en rood) een warme herfstwereld bij elkaar waarin het goed toeven is. De grote kleurvlakken geven diepte aan de prenten en de vele details geven leven aan het geheel. Met een minimum aan expressie weet zij figuren neer te zetten met een scala aan emoties die je ontroeren.
Een andere grote troef van dit verrassende prentenboek is de fijne humor. In zowel de tekst maar nog meer in de prenten. Dit houdt het geheel licht en aantrekkelijk.

Eric Vanthillo - april 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Nozomi Takahashi

Illustrator
Nozomi Takahashi

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2014

ISBN
9789058389282

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
L'oeuf d'Hérisson

Vertaler(s)
Siska Goeminne