Het dubbele mysterie van T.O.

Coverafbeelding van: Het dubbele mysterie van T.O.

Trefwoord(en)
avontuur
humor
mysteries

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Jonathan (Jon) en Emma (Em of gewoon M) verblijven nog steeds in de villa Van Erschreve. Ze hebben nu vakantie. Als ze terugkomen van een duik in de zee, beginnen de problemen. Slim als ze zijn, proberen ze het probleem op te lossen. Maar er blijkt meer aan de hand. Het wordt een kat-en-muisspelletje tussen enkele duistere figuren en Jon en Em die uit hun handen moeten proberen te blijven. Maar of ze daarin lukken?

Dit is het tweede verhaal over Jonathan en Emma dat zich afspeelt in en rond de villa van hun oudooms Theodoor en Theofiel. Het verhaal heeft in principe heel weinig inhoud, maar draait volledig rond de humor, de bizarre oudooms, de spraakverwarring, persoonsverwisseling en de zoektocht van de beide kinderen. In tegenstelling tot het eerste verhaal staan er veel minder illustraties in het boek en meer vraagjes, weetjes en raadseltjes (als voetnoten in een rode letter) die de lezer mag oplossen, als hij/zij daar zin in heeft. Dit stokt wel telkens de voortgang van het verhaal. Wil de lezer dat niet dan slaat hij/zij die vraagjes gewoon over. De oplossingen ervan worden achteraan in het boek gegeven. De lezer kan zelfs enkele Chinese woordjes leren als hij/zij dat wil.
Het verhaal is erg luchtig en is geschreven in een makkelijk leesbare taal. Zeker in de eerste hoofdstukken spreekt de auteur de lezer(es) persoonlijk aan om hem/haar aan te zetten zeker verder te lezen. Ook in de raadseltjes en weetjes doet de auteur dit.
Leuk amusement voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Hilde E. Gerard   

Illustrator
Eric Bouwens   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2016

ISBN
9789059088160

Aantal pagina's
205

Prijs
€16,99