Het ding

Edmond de eekhoorn en Guus de uil maken in de herfst een wandeling langs de rivier. Daar ontdekken ze aan de overkant van het water een Ding dat naar hen staat te kijken. Bang vluchten ze naar huis, waar ze het Ding bespreken. Edmond wil het Ding weg hebben maar Guus is nieuwsgierig. Hij zoekt het Ding op in de Grote Encyclopedie van het Bos, maar het staat er niet in. Omdat hij houdt van vermommingen, maakt hij er een heel speciale. Maar al zijn vrienden herkennen hem niet en lopen van hem weg, alleen het Ding blijft staan om naar hem te kijken. Misschien is dit een eerste stap om vrienden te worden?

Wat een avontuur in het bos! Een ontmoeting met iets onbekends zet heel wat in gang. Allerlei gevoelens komen naar boven: angst voor het onbekende, nieuwsgierigheid, moed en gastvrijheid. Door dit verhaal ontdekken kinderen dat het geen goed idee is om het vreemde meteen uit te sluiten. Je kan beter wat nieuwsgierig en gastvrij zijn en zo nieuwe mensen ontmoeten of iets nieuws ontdekken. Ze leren dat het veel fijner is om open te staan voor iets nieuws dan meteen weg te kruipen.
In dit verhaal wordt het allemaal wel grappig en schattig voorgesteld, want het Ding is erg knuffelbaar, zeker niet afschrikwekkend. En de les die Guus krijgt, dat iedereen wegloopt wanneer ze hem niet herkennen in zijn vermomming, leert hem veel over angst en vriendelijkheid.
De tekst leest prettig voor en de illustraties zorgen voor extra details. De kleurrijke achtergrond van de tekst loopt prettig door in de illustraties en zorgen voor een fijne sfeer. De zachte kleuren en de vele details maken de illustraties indrukwekkend en boordevol expressie.
Een warm bosverhaal over open staan voor onbekende en nieuwe dingen.

Mik Ghys - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Astrid Desbordes

Illustrator
Marc Boutavant

Uitgeverij
Boycott   


Reeks
Edmond en zijn vrienden

Jaartal
2024

ISBN
9789492986733

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Edmond et ses amis, La Chose

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg