Het dikke dino boek

Coverafbeelding van: Het dikke dino boek

Trefwoord(en)
dinosaurussen
weetjes
versjes

Genre
informatief

Vanaf
4 jaar

Na een kort voorwoord komen achtentwintig dino’s aan bod. Op een dubbele pagina met een illustratie wordt in een gedichtje over de dino verteld. Op een volgende dubbele pagina staan tussen de illustratie een aantal weetjes in kadertjes over die dino. Deze werkwijze is voor elke vernoemde dino hetzelfde. Een pagina met de vermelding van enkele dinoparken en –musea sluit het boek af.

Dit boek wil heel jonge kinderen kennis laten maken met een aantal dinosoorten. Het voorlezen van de gedichtjes en het vertellen van de informatie over de dino’s, geeft de kleuter een beeld van de leefwijze van deze dieren uit lang vervlogen tijden. Deze dieren blijven de mensen, jong en oud, intrigeren en daar speelt dit boek op in.
Of de jongsten veel zullen blijven onthouden over de dino’s is met geen zekerheid te zeggen. De beoogde doelgroep lijkt ietwat jong en het boek zal dus met een ouder iemand moeten bekeken en voorgelezen worden waarbij de kleurrijke illustraties de meeste aandacht trekken. Kinderen van een jaar of acht die al enige leeservaring hebben, kunnen het boek ook zelfstandig lezen.
Een kleurrijk, informatief prentenboek over een aantal bekende en onbekende dinosaurussen.

Pol Van Damme - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Busser   
Ron Schröder   

Illustrator
ivan & ilia   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2021

ISBN
9789048860692

Aantal pagina's
122

Prijs
€17,99