Het dikke boek van Wolf en Hond – 3 woeste verhalen

aanrader Coverafbeelding van: Het dikke boek van Wolf en Hond – 3 woeste verhalen

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
tegenstellingen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

In 2009 verscheen ‘Wolf en Hond’ (bekroond met een Vlag en Wimpel in 2010), in 2010 verscheen ‘Wolf, Hond en Kat’ en in 2012 verscheen ‘Hond bijt Wolf’. In 2017 werden deze verhalen gebundeld tot ‘Het woeste boek van Wolf en Hond’ en nu is er deze hernieuwde uitgave van deze zalige ‘dikkerd’.
De verhalen van Sylvia Vanden Heede blijven boeien en slepen je telkens mee. Zij bewijst met haar vlotte pen dat een allereenvoudigst taalgebruik (AVI Start-M3) geen hindernis mag zijn voor spannende verhalen vol humor.
We kunnen ons alleen maar verheugen dat deze dikke kanjer vol plezier en lepe streken heruitgegeven wordt. Want de avonturen van deze dieren die elkaar voortdurend bekampen maar elkaar niet kunnen missen, lees je als een trein. Tegelijkertijd zijn het ook heerlijke voorleesverhalen voor wie het zelf lezen nog niet helemaal machtig is.
Wolf is de neef van Hond. Wolf is wild en Hond is tam. Hond is slim, Wolf niet. Maar hij is wel erg sluw… Genoeg stof voor spannende verhalen vol knipogen en een stevige, warme vriendschap.
In het tweede boek zorgt een derde personage voor de nodige conflicten. De wilde Kat, die in het bos van Wolf is komen wonen, plaagt hem voortdurend. Wolf is bang voor de kat. Hond echter niet. Maar de kat wel van Hond. …
In het derde boek probeert Hond een lekker groot bot te verstoppen, maar dat is niet zo gemakkelijk. Wolf is bang voor de baas van Hond. Die baas heeft een verrassing voor Hond: een pup. Dat loopt niet van een leien dakje.

De personages zijn duidelijk en herkenbaar. Grappig hoe hun stoere gedrag vaak haaks staat op hun zachte karakter.
De vele taalspelletjes, het rijmen, de knipogen naar bekende sprookjes, de fijne ironie, de spannende wendingen, … Vanden Heede weet het allemaal te combineren tot een niet te missen bundel heerlijk (voor)leesplezier.
De illustraties van Tolman kloppen hier perfect bij. De vele kleine en paginagrote, kleurrijke schilderijen met luchtige inktlijnen verluchten op een meesterlijke wijze de verhalen. Zij vat al even juist de verschillende karakters van de dieren in expressieve uitdrukkingen en houdingen. De speelsheid van de prenten is een plezier om naar te kijken.
Een ‘dikke’ aanrader! (ook al is het een heruitgave)

Eric Vanthillo - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Marije Tolman   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401485081

Aantal pagina's
344

Prijs
€25,99