Het dikke boek van onze bijzondere natuur

Coverafbeelding van: Het dikke boek van onze bijzondere natuur

Trefwoord(en)
stenen
flora
fauna

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een korte inleiding en een inhoudstafel, volgen vier grote hoofdstukken waarin de natuur wordt beschreven: stenen en mineralen – microscopisch leven – planten – dieren. Elk deel begint met een overzicht van wat er zal beschreven worden. Daarna volgen er telkens een aantal onderwerpen die over een dubbele pagina worden verduidelijkt. Een grote foto en illustratie worden uitgelegd aan de hand van een korte tekst. Een verklarende woordenlijst en een ‘groepsportret’ (een overzicht van alle besproken onderwerpen) sluiten het boek af.

Dit boek kent al een voorganger ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren’ van hetzelfde formaat en in dezelfde luxueuze uitvoering, mooi verzorgd met een leeslint en gouden bladrand. Iets wat het boek een zekere ‘standing’ geeft.
Daarnaast zijn de foto’s en/of illustraties groot en duidelijk en een lust voor het oog . Er kan in het boek telkens weer gekeken en gebladerd worden om de foto’s te herbekijken.
Toch wordt er van de lezer/kijker wel enige leeservaring verwacht. Zo staat er bij elke foto een vermelding van de naam en de plaats van herkomst. Daarvoor moet de jonge lezer wel een zicht hebben op de indeling van de wereldkaart.
Bij de gesteenten wordt de hardheid geplaatst, maar dat wordt niet uitgelegd, enkel vermeld in het overzicht van het hoofdstuk.
Bij het microscopisch leven kan de jonge lezer niet achterhalen hoe klein elk besproken dier of plant is. Dat is toch een onduidelijkheid.
Uiteraard zijn niet alle gesteenten, planten en dieren besproken. Het boek geeft wel een overzicht van een aantal gekende en minder gekende planten en dieren.
Zeker de moeite waard.

Pol Van Damme - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Hoare

Illustrator
Daniel Long
Angela Rizza   
Daniela Terrazzini

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401464246

Aantal pagina's
224

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Wonders of Nature

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders
Niels van Eekelen