Het dikke boek van onze bijzondere aarde

aanrader Coverafbeelding van: Het dikke boek van onze bijzondere aarde

Trefwoord(en)
aarde
water
lucht
landschap
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding volgen vijf grote hoofdstukken over de aarde: planeet aarde – land – water – lucht – landschappen. Elk hoofdstuk bevat een heel aantal onderwerpen die telkens op een dubbele pagina worden verduidelijkt. Daarbij staat er meestal een paginagrote foto van het onderwerp aan één zijde terwijl een tekst in een gekleurde tekstblok de andere pagina vult. Een woordenlijst, een ‘groepsportret’, een register en een dankwoord sluiten het boek af.

Deze mooie uitgave is een lust voor het oog waarbij de gouddruk op de bladsnede dadelijk opvalt. Het boek bevat ook een leeslint zodat de lezer/kijker altijd kan weten waar hij gebleven is. De foto’s en afbeeldingen zijn groot en duidelijk.
De teksten staan in een grote, makkelijk te lezen letter en geven duidelijke informatie over het beschreven onderwerp. Bij een aantal onderwerpen staan ook kleinere schema’s van hoe een bepaald fenomeen is geëvolueerd naar de huidige situatie. Zeker verhelderend voor de lezer.
In de ‘groepsfoto’ vindt de lezer alle onderwerpen nog eens terug met een bijhorende kleine illustratie. Heel duidelijk om een bepaald onderwerp terug te vinden. In het register zijn nog veel meer trefwoorden opgenomen.
Een knap vormgegeven boek dat jonge (en minder jonge) lezers op een eenvoudige manier heel wat weetjes over onze aarde aanreikt.
Een aanrader.

Pol Van Damme - februari 2024

Zoek op bib.be

Illustrator
Angela Rizza   
Daniel Long

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2024

ISBN
9789401496650

Aantal pagina's
224

Prijs
€22,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
An Anthology of our Extraordinary Earth

Vertaler(s)
Niels van Eekelen
Aleid van Eekelen-Benders