Het dikke boek van alles wat leeft in het water

Coverafbeelding van: Het dikke boek van alles wat leeft in het water

Trefwoord(en)
dieren
zee
zeedieren
planten

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een korte inleiding komen een aantal zones aan bod waarin waterdieren leven. Elk besproken dier staat op een dubbele pagina. Daarbij is zeker één volledige pagina voorzien voor een foto van het dier (of een deel ervan) met een korte tekst erbij. De naam van het dier staat op de andere pagina groot vermeld, waarna een tekst volgt. Bij heel wat dieren is ook nog een weetje in een cursieve letter toegevoegd. Achteraan is nog de evolutie van water naar land opgenomen en ook omgekeerd, de evolutie van land terug naar water. Een overzicht van alle besproken dieren sluit het boek af.

Deze mooie uitgave is een lust voor het oog waarbij de gouddruk op de bladsnede dadelijk opvalt. Het boek bevat ook een leeslint zodat de lezer/kijker altijd kan weten waar hij gebleven is.
De foto’s en afbeeldingen zijn erg groot en duidelijk. De teksten staan in een grote, makkelijk te lezen letter en geven duidelijke informatie over het beschreven dier. In het boek zijn zowel zoutwater- als zoetwaterdieren opgenomen, omdat niet enkel in zee waterdieren leven. Ook draslanden, moerassen, rivieren en meren bevatten dierlijk en plantaardig leven. Zo komen ook watervogels, krokodillen en waterinsecten aan bod. Hier en daar is het wat onduidelijk waarom het dier in die groep is opgenomen.

Heel verzorgd uitgegeven boek op stevig papier met ook gouddruk op de cover. Duidelijke informatie en knappe foto’s over een hele schare aan in en om het water levende dieren, van ééncelligen tot de Blauwe Vinvis. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sam Hume

Illustrator
Angela Rizza   
Daniel Long

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401488488

Aantal pagina's
223

Prijs
€22,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
An Antology of Aquatic Life

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders
Niels van Eekelen