Het dikke alfabet boek

aanrader Coverafbeelding van: Het dikke alfabet boek

Trefwoord(en)
alfabet
taal
schrijven

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Het boek is opgedeeld in vijf grote delen: Van ossenkop tot alfabet – Klanken en letters – Op alfabetontdekkingsreis – Alfabetten maar dan anders – Schrijven en typen. Elk deel is dan nog opgedeeld in een aantal hoofdstukken die informatie geven over het onderwerp. Een woordenlijst, een register en een bronvermelding sluiten het boek af.

Wie kan lezen en schrijven staat nauwelijks nog stil bij het feit waar onze letters vandaan komen, hoe het alfabet is ontstaan en geëvolueerd, hoe hoofdletters en kleine letters in het leven zijn geroepen, hoe lettergroepen anders klinken dan losse letters, enzoverder.
Dit boek geeft daar in een klare en heel makkelijk begrijpbare taal een bijzonder duidelijk antwoord op. En nog veel meer. Het staat ook stil bij heel veel andere talen, bij andere manieren van communiceren en hoe ook de taal, schrift en letters mee evolueren.
De auteur verrijkt zijn uitleg met heel wat illustraties en stelt de vele alfabetten ook visueel voor. Heel wat schema’s en overzichtjes maken alles nog meer duidelijk. De informatie laat de lezer nadenken over zijn eigen gebruik van taal en hoe hij/zij die gebruikt om met anderen te communiceren.
Een heel verhelderend informatief boek over alfabetten, taal en alles wat daarbij hoort. Tot de verschillende lettertypes toe die iedereen op zijn computer gebruikt.
Echt een aanrader.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Frans Landsbergen

Illustrator
Frans Landsbergen

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401473668

Aantal pagina's
260

Prijs
€19,99