Het dierenboekje Mie

Harriët van Reek schreef én tekende 16 prachtverhaaltjes als miniatuurtjes over het meisje Mie en de dieren die zij koestert. Op de achterkant noemt zij ze zelf ‘aaibare verhalen’, wat de perfecte beschrijving is.
Met een grassprietje kietelde ze het oor van het varken. Met mevrouw Stip en de poes lag zij in het bos te smikkelen en te luisteren naar de wind in de bomen. Met de pony deed ze ponydingen. Zij bevrijdde het lammetje uit de braamstruik. Ze borstelde en waste de koe (vooral zijn achterkant wat de koe erg lekker vond). Met de boer en mevrouw Stip troostte en knuffelde ze het wenende varken. En nog veel, veel meer.

Elk verhaal behelst 2 pagina’s. Van Reek schrijft met rake pen vlotte, eenvoudige zinnen die een zekere directheid hebben. Dat geeft aan het geheel een goede vaart. Het gemak waarmee zij overdrijft is heerlijk en je neemt alles zonder twijfel voor waar aan.
De naïef getinte prenten in zachte pasteltinten zijn uiterst luchtig en al even direct als de tekst zelf. Ze geven ruimte aan je eigen verbeelding.
Een verrassend en origineel (voor)leesboek waarin je naar hartenlust en veel plezier grasduint. En naar terugkeert. Keer na keer.

Eric Vanthillo - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Harriët van Reek   

Illustrator
Harriët van Reek   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2021

ISBN
9789045126432

Aantal pagina's
38

Prijs
€16,99